Château de la Napoule

Het Château de la Napoule is een indrukwekkend kasteel uit de veertiende eeuw. Het kasteel ligt even ten westen van de stad Cannes, aan de Middellandse Zee. Dit bijzondere kasteel staat bekend als een van de mooiste bezienswaardigheden in dit gebied.

Geschiedenis van Château de la Napoule

Dit bijzondere bouwwerk vindt haar oorsprong in de veertiende eeuw. Het kasteel werd gebouwd in opdracht van de graven van Villeneuve. Het Château maakte deel uit van een verdedigingslinie die de Franse kustlijn moest beschermen tegen invallen van Moorse piraten. Deze piraten vormden een groot gevaar voor de Franse handelsschepen in de Middellandse Zee en waren de Franse kroon dan ook een doorn in het oog. Het kasteel verloor echter haar strategische waarde, waardoor het kasteel ten tijde van Napoleon vervallen was tot een ruïne. Het kasteel werd echter weer opgebouwd, maar ditmaal niet vanuit strategisch oogpunt. Zo werd het kasteel tot aan het einde van de zeventiende eeuw langzaamaan herbouwd tot een prachtige Provencaalse villa met pannendak. Rond het jaar 1920 werden haar middeleeuwse kenmerken, zoals haar uitkijktoren, volledig gerestaureerd. Mede dankzij deze omvangrijke restauratiewerkzaamheden staat het Château de la Napoule bekend als een van de mooiste bezienswaardigheden in het departement Alpes-Maritimes.

Château de la Napoule vandaag de dag

Vandaag de dag staat dit kasteel bekend om haar schilderachtige ligging, direct aan de Middellandse Zee. De tuinen van dit kasteel staan hoog aangeschreven. Zo zijn de prachtige tuinen bij dit kasteel door het Franse ministerie van Cultuur op de lijst van de mooiste tuinen in Frankrijk geplaatst. In het kasteel worden regelmatig kunstexposities georganiseerd. In het kasteel bevindt zich ook het Musée Henry Clews, gewijd aan Henry en Marie Clews, het Amerikaanse echtpaar dat zich sinds 1918 verantwoordelijk was voor de wederopbouw van het kasteel. In dit museum is tevens veel mooie kunst tentoongesteld. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Alpes-Maritimes is een bezoekje aan het Château de la Napoule absoluut de moeite waard!
Château de la Napoule

Het Château de la Napoule bezoeken?

Wilt u dit indrukwekkende kasteel zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Alpes-Maritimes ook interessant: