Gorges de Daluis

Gorges de Daluis is een spectaculaire kloof, die net zoals de Gorges du Cians bekend staat om haar rode rotsen. De kloof is uitgesleten door de rivier Var en loopt van het plaatsje Guillaumes naar het plaatsje Daluis, in het departement Alpes-Maritimes. De kloof staat ook wel bekend als ‘Colerado Niçois’.Gorges de Daluis

Geschiedenis van Gorges de Daluis

De kloof is door een duizenden jaren durend proces uitgesleten door de rivier Var, die met haar volle kracht door het landschap raasde. De kenmerkende rode rotsen in de kloof zijn het resultaat van een meer dan 250 miljoen jaar durend proces waarbij vulkanische as en ijzeroxide de grond rood kleurden. Door de eeuwen heen is dit bijzondere landschap de thuisbasis geworden verschillende zeldzame planten en dieren. Zo dienen de vele holtes in de kloof al jarenlang als broedplaatsen voor meer dan 25 verschillende soorten vleermuizen. Ook is de kloof al eeuwenlang de schuilplaats van vele verschillende roofvogels, waaronder steenarenden en slechtvalken. Vanwege de onherbergzaamheid van het landschap was de Gorges de Daluis ook een toevluchtsoord voor struikrovers en smokkelaars.

Gorges de Daluis vandaag de dag

Vandaag de dag staat deze rode kloof bekend als een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden in het departement Alpes-Maritimes. Wanneer u een ritje maakt door deze bijzondere kloof ziet u al snel waarom. De combinatie van de prachtige vergezichten en de mooie rotsformaties maken van de Gorges de Daluis een kloof die u echt eens gezien moet hebben. Een bezoekje aan deze bijzondere kloof is prima te combineren met een bezoek aan de nabijgelegen Gorges du Cians, of het mooie plaatsje Entrevaux. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Alpes-Maritimes is een bezoekje aan deze prachtige rode kloof meer dan de moeite waard!
Gorges de Daluis

Gorges de Daluis bezoeken?

Wilt u deze bijzondere kloof zelf ontdekken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Alpes-Maritimes ook interessant: