Gorges d’Oppedette

De Gorges d’Oppedette is een indrukwekkende kloof bij het plaatsje Oppedette, ongeveer 35 kilometer ten westen van de grotere plaats Manosque. Op sommige plekken is deze kloof maar liefst 200 meter diep.

Geschiedenis van Gorges d’Oppedette

Deze kloof is uitgesleten door de rivier Calavon. Duizenden jaren lang heeft deze rivier zich door het landschap heen gesleten, waardoor deze indrukwekkende kloof is ontstaan. Waar elders in de Provence sporen zijn gevonden van menselijke bewoning uit de prehistorie, is dat bij deze kloof niet het geval. Het is echter wel aannemelijk dat de kloof een goede schuilplaats zou zijn geweest voor jagers. Zo zijn er elders in de Provence, in de Gorges de la Nesque bijvoorbeeld, in de kloof sporen gevonden van een prehistorische schuilplaats. Met de opkomst van het toerisme in Zuid-Frankrijk ontdekte men al snel dat de Gorges d’Oppedette een prachtig wandelgebied is. Zo werden er verschillende wandelroutes uitgezet, waardoor deze kloof tot op de dag van vandaag te voet te verkennen is.

Gorges d’Oppedette vandaag de dag

Vandaag de dag staat deze bijzondere kloof bekend om haar natuurschoon. De Gorges d’Oppedette is uitgeroepen tot beschermd natuurgebied. Op verschillende locaties bij de kloof zijn uitzichtpunten aanwezig, waar u kunt genieten van prachtige vergezichten. Deze uitzichtpunten zijn misschien niet helemaal geschikt voor diegenen met hoogtevrees, want vanaf enkele uitzichtpunten kijkt u zo 200 meter de diepte in. In de kloof zelf zijn verschillende poeltjes te vinden, waar u tijdens de warme zomerdagen met het gezin kunt afkoelen in het water van de rivier Calavon. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in de omgeving is een uitstapje naar deze indrukwekkende kloof absoluut de moeite waard, maar vergeet niet om stevige wandelschoenen mee te nemen.
Gorges d'Oppedette

Gorges d’Oppedette bezoeken?

Wilt u deze kloof zelf verkennen? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Alpes-de-Haute-Provence ook interessant: