Grotte de Baume Obscure

Grotte de Baume Obscure is een grot bij het plaatsje Saint-Vallier-de-Thiey, in het departement Alpes-Maritimes. De naam van de grot kan vrij vertaald worden als ‘donkere grot’. De grot bestaat uit een gangenstelsel met een totale lengte van ongeveer 1200 meter. Grotte de Baume Obscure

Geschiedenis van Grotte de Baume Obscure

Op 6 april 1958 ontdekten leden van een speleologenclub uit Nice een gat in de grond, buiten het plaatsje Saint-Vallier-de-Thiey. Al snel bleek dat het gat in de grond leidde tot een prachtige galerij met vele stalactieten en stalagmieten. Mede dankzij de relatief makkelijke toegang tot de grot, werd Grotte de Baume Obscure in de beginjaren veelvuldig bezocht. De grote drukte en de onvoorzichtigheid zorgde voor veel schade aan de grot. Zo braken er bijvoorbeeld vele druipstenen af. In het jaar 1982 werd de grot opgekocht door de speleoloog Henry Chabert, die al snel besloot om de toegang tot de grot te verbieden, om zo de onvoorstelbare schade aan de grot tegen te gaan. Na tien jaar aan herstelwerkzaamheden werd de grot weer opengesteld voor bezoekers. De grot was inmiddels toegankelijker gemaakt, onder meer door het aanleggen van paden. Door de jaren heen groeide Grotte de Baume Obscure uit tot een van de mooiste bezienswaardigheden in de regio.

Grotte de Baume Obscure vandaag de dag

Vandaag de dag is Grotte de Baume Obscure een mooie grot die u echt eens gezien moet hebben wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Alpes-Maritimes. Anders dan andere grotten in het zuiden van Frankrijk, kunt u deze grot op eigen gelegenheid verkennen. Onder begeleiding van muziek en lichteffecten krijgt u alle mooie delen van deze grot te zien. Voor een bezoek aan deze grot kunt u gerust een uurtje de tijd nemen. Een bezoek aan Grotte de Baume Obscure is meer dan de moeite waard en is een leuk uitstapje voor het gehele gezin!
Grotte de Baume Obscure

Grotte de Baume Obscure bezoeken?

Wilt u deze mooie grot zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Alpes-Maritimes ook interessant: