Nationaal park van Mercantour

Het Nationaal park van Mercantour is een groot natuurgebied in het zuidoosten van Frankrijk, ten noorden van de steden Nice en Monaco. Het is een zeer geliefde vakantiebestemming met meer dan een miljoen bezoekers per jaar. Het gebied staat bekend om haar vele verschillende landschappen en haar wilde fauna. Het Nationaal Park van Mercantour is dan ook een waar paradijs voor wandelaars en natuurliefhebbers, met ongeveer 600 kilometer aan gemarkeerde wandelpaden. Het gebied is grotendeels onbewoond, waardoor de natuur hier vrij spel heeft.Nationaal Park van Mercantour

Geschiedenis van Nationaal Park van Mercantour

Het park van Mercantour beslaat een groot gebied met een omvang van ongeveer 700 vierkante kilometer. Het gebied is nagenoeg onbewoond en beslaat zeven dalen, namelijk het dal van de Roya, de Bévéra, de Vésubie, de Tinée en de valleien van de rivieren Var, Verdon en Ubaye. In dit grote gebied zijn verschillende sporen uit de Bronstijd gevonden, zoals verschillende gereedschappen maar ook veel rotstekeningen. Zo zijn er meer dan 35.000 verschillende tekeningen gevonden. Deze tekeningen zijn gevonden op een hoogte boven de 2000 meter, waardoor het vermoeden bestaat dat deze zijn getekend door herders, waarschijnlijk 1800 tot 1500 voor Christus. Het Nationaal Park van Mercantour werd officieel opgericht in het jaar 1979. Sinds die tijd is het gebied vrijgegeven aan de natuur, waardoor een veelvoud aan plantensoorten en dieren zich in dit gebied gevestigd hebben.

Het Nationaal Park van Mercantour vandaag de dag

Vandaag de dag is het Nationaal Park van Mercantour een van de meest geliefde vakantiebestemmingen onder wandelaars en natuurliefhebbers in het zuidoosten van Frankrijk. Er is in dit omvangrijke natuurgebied dan ook veel te zien, waaronder een veelvoud aan diersoorten. Zo leven er onder meer herten, steenbokken, lynxen en zwijnen in dit gebied, maar ook verschillende soorten gieren en adelaars. Wanneer u dit gebied bezoekt is het aan te raden om een fotocamera mee te nemen. Hier kunt u namelijk prachtige foto’s maken. Een bezoek aan dit wonderschone natuurgebied is absoluut de moeite waard!

Het Nationaal Park van Mercantour bezoeken?

Wilt u dit prachtige natuurgebied zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Alpes-Maritimes ook interessant: