Bouches-du-Rhône

Bouches-du-Rhône is een van de zes departementen van de regio Provence. De overige departementen zijn: Var, Vaucluse, Hautes-Alpes, Alpes-de-Haute-Provence en Alpes-Maritimes. Het departement Bouches-du-Rhône is het dichtstbevolkte departement in de Provence, mede dankzij grote steden als Marseille, Aix-en-Provence, Arles, Istres, Salon-de-Provence en Saint-Rémy-de-Provence, die allen in dit departement liggen. Bouches-du-Rhône

Geschiedenis van het departement Bouches-du-Rhône

Het departement Bouches-du-Rhône ontstond tijdens de Franse Revolutie, op 4 maart 1790. Het departement werd gevormd uit het westelijke gedeelte van de voormalige provincie Provence, en de prinsdommen van Orange, Martigues en Lambesc. Het gebied dat tot het departement Bouches-du-Rhône behoort heeft een zeer rijke geschiedenis. Zo gaat bijvoorbeeld de geschiedenis van Marseille terug naar de tijden waarin de stad werd gesticht door Griekse kolonisten. De haven van Marseille was al vroeg in de geschiedenis zeer belangrijk voor de handel, al ruim voordat Julius Caesar Gallië veroverde. Tot op de dag van vandaag zijn er dan ook verschillende sporen terug te vinden die doen herinneren aan deze tijden, zoals bijvoorbeeld de antieke stad Glanum, vlakbij Saint-Rémy-de-Provence en de arena van Arles.

Bouches-du-Rhône vandaag de dag

Het departement Bouches-du-Rhône staat vandaag de dag bekend als een veelzijdige vakantiebestemming. Zo zijn er talloze mooie steden die er op wachten om verkend te worden, waaronder Marseille, Aix-en-Provence en Arles. Ook zijn er vele verschillende bezienswaardigheden te bewonderen, waaronder de prachtige Calanques de Cassis, de arena van Arles, het mooie kasteel van Tarascon en de indrukwekkende Montagne Sainte-Victoire. En wat te denken van prachtige natuurgebieden als de Camargue en de Alpilles? Tel hier het heerlijke klimaat van dit gebied bij op en het is duidelijk dat Bouches-du-Rhône een ideale vakantiebestemming is voor een veelzijdige vakantie.
Bouches-du-Rhône

Vakantie in Bouches-du-Rhône?

Wilt u uw vakantie doorbrengen in dit prachtige gebied? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Bouches-du-Rhône ook interessant: