Hautes-Alpes

Het departement Hautes-Alpes is het meest noordelijk gelegen departement van de regio Provence. Het departement bestaat sinds 4 maart 1790, toen het departement ten tijde van de Franse Revolutie samen met 82 andere departementen in Frankrijk werd gecreëerd. Het departement is omgeven door de departementen Alpes-de-Haute-Provence in het zuiden, het department Drôme in het westen en de departementen Isère en Savoie in het noorden. In het oosten grenst Hautes-Alpes aan Italië. De belangrijkste steden in dit departement zijn Briançon en Gap. Dit departement geldt als een van de dunst bevolkte departementen in heel Frankrijk, voornamelijk vanwege de vele bergen en het onherbergzame landschap.Hautes-Alpes

Geschiedenis van het departement Hautes-Alpes

Over de geschiedenis van het departement Hautes-Alpes is minder bekend dan bij andere departementen het geval is. Aangenomen wordt dat dit te maken heeft met het feit dat het departement simpelweg veel minder bevolkt is dan andere departementen. De geschiedenis van dit departement is nauw verbonden met dat van de stad Gap. Zo profiteerde nagenoeg het gehele departement mee van de rijkdom die de stad Gap vergaarde, doordat een belangrijke handelsroute richting de stad Valence het gebied doorkruiste. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het departement Hautes-Alpes van november 1942 tot september 1943 bezet door het fascistische Italië.

Hautes-Alpes vandaag de dag

Vandaag de dag staat dit mooie departement bekend als een van de departementen met de meeste zonneschijn in heel Frankrijk. Dankzij haar vele verschillende landschappen, van uitgestrekte bossen en bergweides tot aan ruige kloven en hoge bergtoppen, is dit departement een geliefde vakantiebestemming voor natuurliefhebbers. De ruim 6800 kilometer aan wandelpaden, de vele skigebieden, mogelijkheden om te klimmen en de ruige bergstromen maken Haute-Alpes ook een ideale vakantiebestemming voor een sportieve vakantie in de buitenlucht. Ook wanneer u op zoek bent naar een omgeving om helemaal tot rust te komen is dit departement de ideale vakantiebestemming.
Hautes-Alpes

Vakantie in Hautes-Alpes?

Wilt u uw vakantie doorbrengen in dit prachtige gebied? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Hautes-Alpes ook interessant: