Banon

Banon is een prachtig plaatsje in het departement Alpes-de-Haute-Provence. Het plaatsje staat bekend om haar schitterende ligging, bovenop een heuvel met uitzicht op lavendelvelden.

Geschiedenis van Banon

In de nabije omgeving van het plaatsje Banon zijn vele sporen gevonden die duidelijk maken dat dit gebied al vroeg in de geschiedenis bewoond moet zijn geweest. Zo zijn er vele prehistorische voorwerpen gevonden, zoals speerpunten. Ook is duidelijk dat de Romeinse bezetting van dit gebied haar sporen heeft achtergelaten. Zo zijn er in de nabije omgeving niet alleen resten gevonden van twee versterkte nederzettingen, maar ook resten van een Romeinse villa. Ook is er een vaas gevonden met daarin 700 denarii, en een Romeins necropolis. In de elfde eeuw na Christus werd het plaatsje voorzien van verdedigingswerken, om haar inwoners onder meer te kunnen beschermen tegen struikrovers. Zo werd er onder meer een kasteel gebouwd. Dit kasteel werd echter volledig vernietigd tijdens de Franse Revolutie. Vanaf de negentiende eeuw verhuisden steeds meer inwoners van het plaatsje van de heuvel naar de lager gelegen vlakte. Desondanks bleef het oudste gedeelte van het dorpje op de heuvel bestaan, waardoor dit plaatsje tot op de dag van vandaag bekend staat als een van de allermooiste dorpjes in het departement Alpes-de-Haute-Provence.

Banon vandaag de dag

Vandaag de dag staat dit schitterende plaatsje bekend om haar prachtige oude straatjes en het indrukwekkende uitzicht over de lager gelegen lavendelvelden. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Alpes-de-Haute-Provence is Banon een plaatsje dat meer dan de moeite waard is om met een bezoekje te vereren. Voor een uitgebreid bezoek aan dit plaatsje kunt u gerust een dagje de tijd nemen. Ook is er in de nabije omgeving van dit plaatsje genoeg te zien en te beleven. Wat te denken van een uitstapje naar de grotere plaats Forcalquier? Op een uurtje rijden liggen vele prachtige plaatsjes in het gebied dat bekend staat als de Luberon. Ook een uitstapje naar de legendarische Mont Ventoux, op ongeveer 50 kilometer afstand is absoluut de moeite waard. De combinatie van haar middeleeuwse straatjes en gebouwen, het prachtige uitzicht over de omringende omgeving en de vele leuke bezienswaardigheden in de omgeving maakt van Banon een ideale uitvalsbasis voor een heerlijke vakantie in de Provence.
Banon

Banon bezoeken?

Wilt u dit prachtige plaatsje zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Alpes-de-Haute-Provence ook interessant: