Barcelonnette

Barcelonnette is een plaats gelegen in het departement Alpes-de-Haute-Provence, in de regio Provence en is de grootste plaats in de Ubaye vallei. Barcelonnette

Geschiedenis van Barcelonnette

De regio rondom het huidige plaatsje werd al vroeg in de geschiedenis bewoond door een Celtische stam die bekend stond als de Liguriërs. Nadat het gebied was veroverd door de Romeinen, werd een plaatsje dat vandaag de dag bekend staat als Embrun aangewezen als belangrijkste plaats in de regio. Op de plaats van Barcelonnette ontstond een klein plaatsje onder de naam Rigomagensium. Barcelonnette werd officieel gesticht tijdens de middeleeuwen, in het jaar 1231 na Christus, door Ramon Berenguer IV, graaf van de Provence. Tijdens de middeleeuwen viel het gebied rondom het plaatsje regelmatig in handen van andere eigenaars. Zo heeft het gebied onder meer toebehoord aan het graafschap Savoye en het graafschap van de Provence. Pas in het jaar 1713 werd zowel het plaatsje als haar omringende omgeving definitief toegekend aan Frankrijk, dankzij de zogenaamde Vrede van Utrecht.

Barcelonnette vandaag de dag

Vandaag de dag staat Barcelonnette bekend als een prachtig dorpje in de vallei van de Ubaye. Door de eeuwen heen heeft het plaatsje haar eigen karakter goed weten te behouden. De combinatie van haar prachtige ligging en haar mooie binnenstad maken van dit leuke plaatsje een prima vakantiebestemming. Zo kunnen wandelaars hun hart ophalen met het oog op de vele verschillende wandelroutes in de nabije omgeving van het plaatsje. Voor watersporters ligt het bekende Lac de Serre-Ponçon op slechts 15 kilometer afstand. Ook voor de fanatieke fietsers onder ons is de omgeving van Barcelonnette een heerlijke vakantiebestemming. Tot slot liggen andere mooie plaatsen als Embrun en ook Gap op rijafstand. Voor een heerlijke veelzijdige vakantie in de prachtige natuur van de Alpen bent u in de omgeving van Barcelonnette dan ook zonder twijfel aan het juiste adres.
Barcelonnette

Barcelonette bezoeken?

Wilt u dit mooie plaatsje zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Alpes-de-Haute-Provence ook interessant: