Coaraze

Coaraze is een mooi dorpje in het achterland van de Côte d’Azur, in het departement Alpes-Maritimes.Coaraze Dit plaatsje staat bekend als een van de leukste bergdorpjes in dit gebied en staat op de officiële lijst van de mooiste plaatsjes in heel Frankrijk. Het plaatsje staat ook wel bekend als het ‘dorp van de zon’, vanwege de vele zonnewijzers die in dit dorpje te vinden zijn.

Geschiedenis van Coaraze

Coaraze ligt in streek met een rijke geschiedenis. Zo is dit gebied achtereenvolgens bevolkt geweest door de Liguriërs, de Kelten en de Romeinen, die elk hun sporen hebben nagelaten. De locatie waar het plaatsje op ligt, op een zandstenen heuvel, werd al vroeg in de geschiedenis op haar strategische waarde geschat. Het is aannemelijk dat er al vroeg in de geschiedenis sprake was van een plaatsje op deze heuvel. Het plaatsje dankt haar naam aan een legende. Coaraze is afgeleid van Castellum Cuade Rase, wat vrij vertaald ‘afgehakte staart’ betekent. Volgens een legende zouden de inwoners van het plaatsje er ooit in zijn geslaagd om de duivel te vangen. Deze zou enkel hebben kunnen ontsnappen door zijn eigen staart af te hakken. Tijdens de middeleeuwen wisselde het plaatsje vaak van eigenaar. Ondanks dit gegeven heeft het plaatsje door de eeuwen heen haar middeleeuwse karakter behouden.

Coaraze vandaag de dag

Wanneer u vandaag de dag het binnenland van de Côte d’Azur verkent, is een bezoekje aan dit mooie bergdorpje meer dan de moeite waard. Haar middeleeuwse straatjes zijn erg leuk om te verkennen. Vanuit het dorpje kunt u genieten van een mooi uitzicht over de omgeving, waaronder de vallei van de rivier Paillon. Tijdens een wandeling door haar oude, smalle straatjes waant u zich zo terug in de tijd. De combinatie van de mooie fresco’s in de kerk, charmante fonteinen en prachtige oude gebouwen zorgt er voor dat u hier gerust enkele uren door kunt brengen zonder dat u uitgekeken raakt. Coaraze is meer dan de moeite waard om met een bezoekje te vereren wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Alpes-Maritimes!

Coaraze bezoeken?

Wilt u dit charmante heuveldorpje zelf verkennen? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Alpes-Maritimes ook interessant: