Esparron-de-Verdon

Esparron-de-Verdon is een prachtig plaatsje in het departement Alpes-de-Haute-Provence. Het plaatsje ligt op ongeveer een halfuurtje rijden van het Lac de Sainte-Croix en is een geliefde vakantiebestemming. Het plaatsje ligt op een rots rondom haar eigen kasteel.

Geschiedenis van Esparron-de-Verdon

De vondsten van prehistorische gereedschappen in de omgeving doen vermoeden dat dit gebied al in de prehistorie werd bewoond. De geschiedenis van het plaatsje is nauw verbonden met dat van haar kasteel. Het kasteel dateert uit de tiende of elfde eeuw na Christus en werd gebouwd om de rivier Verdon te bewaken en tol te heffen. Door de eeuwen heen werd dit kasteel steeds verder uitgebouwd. Ook ontstond er een klein plaatsje rondom het kasteel. Het kasteel behoorde toe aan de adellijke familie van Castellane en bleef eeuwenlang in bezit van deze familie. In 1967 werd het meer van stuwmeer Lac d’Esparron aangelegd, waardoor het uitzicht vanuit het plaatsje voorgoed veranderde. Dankzij het stuwmeer groeide het plaatsje uit tot een geliefde vakantiebestemming. Toen in 1973 ook het Lac de Sainte-Croix werd gecreëerd groeide dit stukje Frankrijk uit tot een van de meest geliefde vakantiebestemmingen voor watersporters.

Esparron-de-Verdon vandaag de dag

Vandaag de dag is Esparron-de-Verdon een prachtig plaatsje dat meer dan de moeite waard is om te bezoeken wanneer u uw vakantie doorbrengt in de omgeving. Het plaatsje heeft de tand des tijds goed doorstaan, waardoor het haar oorspronkelijke karakter heeft behouden. De combinatie van haar mooie straatjes, oude gebouwen en prachtige ligging middenin de natuur maakt van Esparron-de-Verdon een van de meest bijzondere plaatsjes in het departement Alpes-de-Haute-Provence. Het plaatsje is een ideale uitvalsbasis voor een heerlijke vakantie. In de omgeving zijn verschillende prachtige en indrukwekkende bezienswaardigheden te vinden, zoals bijvoorbeeld de mooie lavendelvelden op het Plateau de Valensole en de wereldberoemde Gorges du Verdon. Ook zijn er vele mooie plaatsjes te vinden in de omgeving, waaronder Riez, Castellane, Sainte-Croix-du-Verdon, Manosque en Moustiers-Sainte-Marie. Esparron-de-Verdon is een prima vakantiebestemming voor een heerlijke vakantie in de Provence!

Esparron-de-Verdon bezoeken?

Wilt u dit mooie plaatsje zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Alpes-de-Haute-Provence ook interessant: