Martigues

Martigues is een plaats in het departement Bouches-du-Rhône en ligt ten noordwesten van Marseille, aan het uiteinde van het Canal de Caronte. Dankzij haar prachtige grachten, dokken en bruggen wordt deze plaats ook wel het ‘Venetië van de Provence’ genoemd. Martigues

Geschiedenis van Martigues

Het gebied rondom de hedendaagse plaats werd al vroeg in de geschiedenis bewoond. Zo zijn er sporen gevonden die er op duiden dat menselijke gemeenschappen al in het Neolithicum in het gebied leefden. Later werd de regio rondom het huidige Martigues bewoond door een Keltisch-Ligurische stam, bekend als de Avatiques. Tussen de jaren 104 voor Christus en 102 voor Christus werd het gebied veroverd door de Romeinen. Zij stichtten een versterkte nederzetting onder de naam Maritima Avaticorum. Vanwege de strategische locatie, ontstonden er in de middeleeuwen drie versterkte dorpjes in het gebied. Jonquières in het zuiden, L’Isle in het midden en Ferrières in het noorden. Tussen deze versterkte dorpjes ontstond door de jaren heen een ware rivaliteit. Onder meer vanwege de militaire dreiging van de Spanjaarden, zorgde de Franse koning Henri III er voor dat de drie dorpjes samengevoegd werden tot één plaats: Martigues. Dankzij haar ligging aan zee groeide het plaatsje door de eeuwen uit tot een belangrijke havenplaats.

Martigues vandaag de dag

Vandaag de dag is Martigues een prachtig plaatsje om te bezoeken. Wanneer u door het plaatsje loopt, zult u snel begrijpen waarom het plaatsje ook wel als het ‘Venetië van de Provence’ bekend staat. De combinatie van de mooie kanalen die door het plaatsje heen lopen en de prachtige, kleurrijke oude gebouwen maken van Martigues een plaatje dat meer dan de moeite waard is om met een bezoekje te vereren. Ieder jaar opnieuw vindt er het Soirée Vénitienne, oftewel, de Venetiaanse avond plaats. Dit is een avond met live muziek en theater. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Bouches-du-Rhône is een bezoek aan deze plaats absoluut aan te raden.
Martigues

Martigues bezoeken?

Wilt u dit prachtige plaatsje zelf verkennen? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Bouches-du-Rhône ook interessant: