Steden en dorpen in Hautes-Alpes

Het departement Hautes-Alpes is een fijne vakantiebestemming. Dit departement staat bekend om zijn prachtige landschappen. Samen met de departementen Alpes-de-Haute-Provence, Alpes-Maritimes, Bouches-du-Rhône, Var en Vaucluse maakt het departement Hautes-Alpes deel uit van de regio Provence. Er zijn veel leuke steden en dorpen in Hautes-Alpes te vinden. Zo zijn uitstapjes naar indrukwekkende plaatsen als Briançon, Embrun en Gap meer dan de moeite waard. Briançon ligt op ongeveer 1300 meter hoogte en is daarmee de hoogstgelegen plaats in Frankrijk met meer dan 2000 inwoners. Embrun ligt aan de oevers van het mooie stuwmeer Lac de Serre-Ponçon, wat een van de grootste kunstmatige meren van Europa is. Embrun is dan ook een prima uitvalsbasis voor wandelaars, natuurliefhebbers en watersporters. Tot slot zijn ook kleinere plaatsjes in Hautes-Alpes, zoals La Grave en Saint-Véran de moeite waard om te bezoeken.

De steden en dorpen in Hautes-Alpes op een rij

Op deze pagina zijn de mooiste steden en dorpen in Hautes-Alpes op een rij gezet. Brengt u uw vakantie door in deze mooie streek, of in een van de aangrenzende departementen? Dan zijn deze mooie plaatsen meer dan de moeite waard om te bezoeken. De grotere plaatsen als Briançon en Embrun zijn meer dan geschikt als uitvalsbasis voor een fijne vakantie in deze streek. Vanuit deze plaatsen zijn de vele leuke bezienswaardigheden in Hautes-Alpes dan ook goed bereikbaar!

Steden en dorpen in Hautes-Alpes

Deze steden en dorpen in Hautes-Alpes zelf bezoeken?

Wilt u deze leuke plaatsen in deze mooie streek zelf bezoeken? Wij hebben voor u de leukste vakantiehuizen, de mooiste campings en de meest comfortabele hotels in Hautes-Alpes op een rijtje gezet. Zo kunt u elk van deze mooie steden en dorpen in Hautes-Alpes eenvoudig zelf bezoeken vanaf uw eigen vakantieadres in deze veelzijdige streek!