Provence

De Provence is het gebied in het zuidoosten van Frankrijk, en grenst aan de Middellandse Zee, het Rhônedal, Languedoc-Roussillon en Italië.
Grote steden in het gebied zijn Marseille, Nice, Toulon, Grasse en Aix-en-Provence.
Naast de grote steden, zijn er talloze prachtige kleine dorpjes waar de echte Zuid-Franse sfeer geproefd kan worden. In deze regio zijn ook bijzonder veel lavendelvelden te vinden.

Deze prachtige regio geldt als de grootste roséwijnproducent ter wereld. De roséwijn vindt zijn oorsprong 2600 jaar geleden, toen de Grieken de eerste wijnranken aanplantten in deze regio. Vandaag de dag is de regio rond Aix-en-Provence beroemd vanwege zijn wijnen. Gesteld wordt dat de beste roséwijnen uit deze regio afkomstig zijn. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in deze regio kan een goed glas wijn dan ook niet ontbreken.

Geschiedenis van de Provence

De naam van deze regio is afgeleid uit het Latijnse provincia. De huidige regio is het oostelijke deel van het gebied dat onder de naam Provincia Romana in 121 voor Christus onderdeel werd van het Romeinse Rijk. Door de geschiedenis heen zijn er meerdere volken geweest die aanspraak maakten op het gebied. Zo waren het na de Romeinen de Goten die, in de vijfde eeuw na Christus heersten over dit gebied. In het jaar 536 werd het gebied veroverd door de Franken. Pakweg twee eeuwen later, in 713, werd de regio geteisterd door Moorse plundertochten onder leiding van de emir Al Hoak.
In de volgende jaren is het gebied meerdere malen van eigenaar gewisseld. Van 1033 tot 1264 maakte het gebied als markizaat en graafschap deel uit van het Heilige Romeinse Rijk. Sinds 1481 behoort de gehele regio officieel toe aan Frankrijk.

Vandaag de dag

Vandaag de dag is Zuid-Frankrijk, en dan met name deze prachtige regio, vakantiebestemming nummer een voor velen. Dit is dan ook niet vreemd te noemen. De regio biedt namelijk voor ieder wat wils. Heerlijke stranden, prachtige natuur, prachtige dorpjes, mooie steden, veel mooie bezienswaardigheden en volop mogelijkheden voor een sportieve vakantie.

Departementen van de Provence

Deze veelzijdige regio bestaat uit zes departementen, namelijk Alpes-de-Haute-Provence, Hautes-Alpes, Alpes-Maritimes, Bouches-du-Rhône, Var en Vaucluse. Elk van deze departementen is bijzonder goed geschikt als vakantiebestemming. In elk departement zijn veel verschillende bezienswaardigheden en steden en dorpen te vinden. Van de indrukwekkende Gorges du Verdon in het departement Var tot aan de mooie abdij van Sénanque in Vaucluse. Er is ontzettend veel te zien en te beleven in de Provence!

Bezienswaardigheden en plaatsen in de Provence

De regio Provence staat bekend om zijn vele verschillende bezienswaardigheden. Ook zijn er enorm veel leuke steden en dorpen te vinden. Elk van deze bezienswaardigheden en steden en dorpen zijn absoluut de moeite waard om te bezoeken wanneer u uw vakantie doorbrengt in deze veelzijdige regio in het zuiden van Frankrijk.

Vakantiehuizen in Provence

Een vakantiehuisje in de regio Provence is een uitstekende manier om de verschillende leuke bezienswaardigheden en steden en dorpen in deze regio te bezoeken. Bekijk het complete aanbod aan vakantiehuizen in deze regio van Frankrijk bij de onderstaande aanbieders!

Campings in Provence

Vanaf de vele leuke campings in de regio Provence kunt u gemakkelijk de vele leuke bezienswaardigheden in deze veelzijdige regio vinden. Wij hebben de beste aanbieders van campings voor u op een rijtje gezet. Via elk van de onderstaande aanbieders kunt u eenvoudig en snel een plekje op een mooie camping in de regio Provence boeken!

Hotels in Provence

Een hotel in de regio Provence is een ideale uitvalsbasis om de verschillende leuke bezienswaardigheden in dit gedeelte van Frankrijk te ontdekken. Via de onderstaande aanbieders kunt u gemakkelijk en snel een inzage krijgen in het aanbod aan hotels in deze regio in Frankrijk!

Vakantie in de Provence

Op zoek naar een leuke camping in deze streek? Of toch liever een charmant vakantiehuis? Wij hebben voor u de mooiste vakantiehuizen, de leukste campings en de meest comfortabele hotels in deze geliefde vakantiestreek inzichtelijk gemaakt.

Ontdek ook de andere regio’s van Frankrijk!

Frankrijk bestaat naast de regio Provence ook uit de regio’s Languedoc-Roussillon, Midi-Pyrénées, Aquitaine, Rhône-Alpes, Auvergne, Limousin, Poitou-Charentes, Corsica, Bourgogne, Bretagne, Centre, Franche-Comté, Pays de la Loire, Elzas, Lorraine, Champagne-Ardenne, Picardie, Basse-Normandie, Haute-Normandie, Nord-Pas-de-Calais en Île-de-France. Voor elk van deze regio’s hebben wij voor u de leukste bezienswaardigheden, steden en dorpen, campings, vakantiehuizen en hotels op een rijtje gezet!