Alpes-de-Haute-Provence

Alpes-de-Haute-Provence is een van de zes departementen van de regio Provence.Alpes-de-Haute-Provence De overige departementen zijn: Hautes-Alpes, Alpes-Maritimes, Bouches-du-Rhône, Var en Vaucluse. Het departement Alpes-de-Haute-Provence wordt omringd door de departementen Alpes-Maritimes, Var, Vaucluse, Drôme en Hautes-Alpes. Ook grenst het departement in het oosten aan Italië. De belangrijkste steden in het departement zijn Barcelonnette, Castellane, Digne-les-Bains en Forcalquier.

Geschiedenis van het departement Alpes-de-Haute-Provence

Het departement ontstond op 4 maart 1790, tijdens de Franse Revolutie, tegelijkertijd met 83 andere departementen in Frankrijk. Het departement omvat het bergachtige noordoosten van de regio Provence.

Tot aan het jaar 1970 stond het departement bekend onder zijn eerdere naam: Basses-Alpes. Dit departement werd tijdens de Tweede Wereldoorlog van november 1942 tot aan september 1943 bezet door Italië. Op 13 april 1970 werd de naam van het departement aangepast in Alpes-de-Haute-Provence. In eerste instantie stond dit departement vooral bekend als moeilijk begaanbaar en vanwege haar onvruchtbare landbouwgrond. Bovendien maakte het rotsachtige landschap het moeilijk voor de grotere steden om uit te breiden. In de negentiende en twintigste eeuw na Christus vond er een grote leegloop van het platteland plaats. Hierdoor werden sommige plaatsjes zelfs in hun geheel verlaten. Ondanks deze zwarte bladzijde uit de geschiedenis van dit departement, staat Alpes-de-Haute-Provence vandaag de dag bekend als een van de mooiste gebieden in de Provence.

Alpes-de-Haute-Provence vandaag de dag

Vandaag de dag staat dit veelzijdige departement bekend als een zeer geliefde vakantiebestemming. Dit is niet vreemd, gezien de vele mooie bezienswaardigheden die in dit departement te vinden zijn. Wat te denken van de indrukwekkende Gorges du Verdon en het Lac de Sainte-Croix? De liefhebbers van mooie plaatsjes kunnen genieten van schilderachtige plaatsjes als Moustiers-Sainte-Marie, Manosque, Castellane of Sisteron. Ook staat het departement bekend om zijn natuurschoon. Met de prachtige uitgestrekte lavendelvelden in het zuiden, tot aan de indrukwekkende Alpentoppen in het noorden is er voor elk wat wils. Tot slot staat het departement Alpes-de-Haute-Provence bekend vanwege de warme en zonnige zomers. Het departement Alpes-de-Haute-Provence is, met andere woorden, een ideale vakantiebestemming voor een heerlijke en veelzijdige zomervakantie.

Bezienswaardigheden en plaatsen in Alpes-de-Haute-Provence

In dit departement zijn veel leuke bezienswaardigheden en steden en dorpen te vinden. Brengt u uw vakantie door in dit gebied? Dan kunt u, naast de eerder genoemde Gorges du Verdon en het Lac de Sainte-Croix, ook bezienswaardigheden als de abdij van Ganagobie, de citadel van Sisteron, Gorges d’Oppedette, Lac de Castillon en Plateau de Valensole bezoeken. Ook zijn uitstapjes naar mooie steden en dorpen als Castellane, Digne-les-Bains, Forcalquier en Manosque meer dan de moeite waard. Bekijk hier alle leuke bezienswaardigheden en steden en dorpen in dit gedeelte van de regio Provence!

Vakantiehuizen in Alpes-de-Haute-Provence

Een vakantiehuisje in het departement Alpes-de-Haute-Provence is een ideale manier om de verschillende leuke bezienswaardigheden in dit gebied te bezoeken. Bekijk het volledige aanbod aan vakantiehuizen in dit gedeelte van de regio Provence bij de onderstaande aanbieders!

Campings in Alpes-de-Haute-Provence

Vanaf de vele leuke campings in het departement Alpes-de-Haute-Provence kunt u gemakkelijk de vele leuke bezienswaardigheden in dit gedeelte van de regio Provence vinden. Wij hebben de beste aanbieders van campings voor u op een rijtje gezet. Via elk van de onderstaande aanbieders kunt u eenvoudig en snel een plekje op een mooie camping in Alpes-de-Haute-Provence boeken!

Hotels in Alpes-de-Haute-Provence

Een hotel in Alpes-de-Haute-Provence is een ideale uitvalsbasis om de verschillende leuke bezienswaardigheden in dit gedeelte van de regio Provence te ontdekken. Via de onderstaande aanbieders kunt u gemakkelijk en snel een inzage krijgen in het aanbod aan hotels in dit gebied in Frankrijk!

Vakantie in Alpes-de-Haute-Provence

Op zoek naar een leuke camping in deze streek? Of toch liever een charmant vakantiehuis? Wij hebben voor u de mooiste vakantiehuizen, de leukste campings en de meest comfortabele hotels in deze geliefde vakantiestreek inzichtelijk gemaakt.

Ontdek ook de andere departementen van Provence

Naast het departement Alpes-de-Haute-Provence bestaat de regio Provence ook uit de departementen Alpes-Martimes, Hautes-Alpes, Bouches-du-Rhône, Var en Vaucluse. Voor elk van deze departementen hebben wij de leukste bezienswaardigheden, de mooiste steden en dorpen en de beste vakantiehuizen, campings en hotels op een rijtje gezet!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Alpes-de-Haute-Provence ook interessant: