Alpes-Maritimes

Alpes-Maritimes is een van de zes departementen van de regio Provence.Alpes-Maritimes De overige departementen zijn Alpes-de-Haute-Provence, Hautes-Alpes, Bouches-du-Rhône, Var en Vaucluse. Het departement Alpes-Maritimes grenst in het oosten aan Italië, in het westen aan het departement Var en in het noordwesten aan het departement Alpes-de-Haute-Provence. De belangrijkste plaatsen in dit departement zijn: Nice, Antibes, Grasse, Cagnes-sur-Mer, Le Cannet, Saint-Laurent-du-Var, Menton en Cannes.

Geschiedenis van het departement Alpes-Maritimes

In het jaar 14 voor Christus stichtte de Romeinse keizer Augustus een militaire regio met de naam Alpes Maritimae. Gedurende de eerste eeuw na Christus werd deze regio een volwaardige provincie van het Romeinse Rijk. Rond het jaar 297 strekte deze regio zich zelfs uit tot aan de steden Digne-les-Bains en Briançon. In hetzelfde gebied bestond in de periode tussen 1793 en 1814 een voorloper van het departement Alpes-Maritimes, met dezelfde naam. Het departement verschilde van het departement zoals we dat vandaag de dag kennen. Zo maakten de steden Monaco en San Remo deel uit van het departement, waar de stad Grasse deel uitmaakte van het departement Var. De grenzen van het departement werden opnieuw vastgesteld in het jaar 1860, toen het graafschap van Nice geannexeerd werd door Frankrijk. Sindsdien zijn de grenzen van het departement onveranderd gebleven.

Alpes-Maritimes vandaag de dag

Vandaag de dag is het departement Alpes-Maritimes een van de meest geliefde vakantiebestemmingen voor velen. Het departement staat bekend om haar prachtige plaatsen, zoals het schilderachtige Menton, en de prachtige steden Grasse en Antibes. De stad Cannes is wereldberoemd vanwege het jaarlijkse filmfestival. Behalve deze prachtige plaatsen aan de kust van de Middellandse Zee, zijn ook schilderachtige plaatsjes als Vence en Saint-Paul-de-Vence en Tourrettes-sur-Loup meer dan de moeite waard om met een bezoekje te vereren. Vanwege de veelzijdigheid is dit departement een ideale vakantiebestemming. Van de prachtige plaatsjes in het binnenland tot aan de indrukwekkende steden aan de Middellandse Zee: er is genoeg te zien en te beleven voor het gehele gezin!

Bezienswaardigheden en plaatsen in Alpes-Maritimes

Er zijn enorm veel leuke bezienswaardigheden en plaatsen te vinden in dit gedeelte van de regio Provence. Zo kunt u, wanneer u uw vakantie doorbrengt in dit departement, onder meer leuke bezienswaardigheden als de Abdij van Lérins, Cemenelum, Fort Carré, Gorges de Daluis, Gorges du Cians, de grot van Saint-Cézaire en Grotte de Baume Obscure bezoeken. Ook zijn er talloze leuke steden en dorpen te vinden in dit departement. Bekijk hier alle leuke bezienswaardigheden en steden en dorpen in dit gedeelte van de regio Provence!

Vakantiehuizen in Alpes-Maritimes

Een vakantiehuisje in het departement Alpes-Maritimes is een ideale manier om de verschillende leuke bezienswaardigheden in dit gebied te bezoeken. Bekijk het volledige aanbod aan vakantiehuizen in dit gedeelte van de regio Provence bij de onderstaande aanbieders!

Campings in Alpes-Maritimes

Vanaf de vele leuke campings in het departement Alpes-Maritimes kunt u gemakkelijk de vele leuke bezienswaardigheden in dit gedeelte van de regio Provence vinden. Wij hebben de beste aanbieders van campings voor u op een rijtje gezet. Via elk van de onderstaande aanbieders kunt u eenvoudig en snel een plekje op een mooie camping in Alpes-Maritimes boeken!

Hotels in Alpes-Maritimes

Een hotel in Alpes-Maritimes is een ideale uitvalsbasis om de verschillende leuke bezienswaardigheden in dit gedeelte van de regio Provence te ontdekken. Via de onderstaande aanbieders kunt u gemakkelijk en snel een inzage krijgen in het aanbod aan hotels in dit gebied in Frankrijk!

Vakantie in Alpes-Maritimes

Op zoek naar een leuke camping in deze streek? Of toch liever een charmant vakantiehuis? Wij hebben voor u de mooiste vakantiehuizen, de leukste campings en de meest comfortabele hotels in deze geliefde vakantiestreek inzichtelijk gemaakt.

Ontdek ook de andere departementen van Provence

De veelzijdige regio Provence bestaat naast het departement Alpes-Maritimes ook uit de departementen Alpes-de-Haute-Provence, Hautes-Alpes, Bouches-du-Rhône, Var en Vaucluse. Voor elk van deze departementen hebben wij de leukste bezienswaardigheden, de mooiste steden en dorpen en de beste vakantiehuizen, campings en hotels op een rijtje gezet!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Alpes-Maritimes ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk