Bezienswaardigheden in Provence

Bezienswaardigheden in Provence zijn er in overvloed. De regio Provence bestaat uit de departementen Alpes-de-Haute-Provence, Alpes-Maritimes, Bouches-du-Rhône, Hautes-Alpes, Var en Vaucluse. In elk van deze departementen is enorm veel te zien en te beleven. Van prachtige landschappen tot aan de mooiste abdijen en kastelen. De bezienswaardigheden in Provence zijn dan ook zeer divers.  Op deze pagina zijn de mooiste bezienswaardigheden in Provence op een rijtje gezet. Deze bezienswaardigheden zijn onderverdeeld per departement. Zo kunt u eenvoudig de leukste bezienswaardigheden in Provence vinden!

Bezienswaardigheden in Alpes-de-Haute-Provence

Bezienswaardigheden in het departement Alpes-de-Haute-Provence zijn er in overvloed. Zo kunt u onder meer het prachtige Plateau de Valensole bezoeken. Dit plateau staat bekend om zijn prachtige, uitgestrekte lavendelvelden. Vanuit de indrukwekkende citadel van Sisteron kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de omgeving en een bezoekje aan het Lac de Castillon is leuk voor jong en oud!

Bezienswaardigheden in Alpes-Maritimes

Het departement Alpes-Maritimes is zeer veelzijdig te noemen. Van de prachtige rode kloven als Gorges de Daluis en Gorges du Cians tot aan indrukwekkende grotten als de grot van Saint-Cézaire en Grotte de la Baume Obscure. Ook is een vakantie rondom de bekende Route Napoléon absoluut de moeite waard!

Vakantiehuizen in Provence

Een vakantiehuisje in de regio Provence is een uitstekende manier om de verschillende leuke bezienswaardigheden en steden en dorpen in deze regio te bezoeken. Bekijk het complete aanbod aan vakantiehuizen in deze regio van Frankrijk bij de onderstaande aanbieders!

Bezienswaardigheden in Bouches-du-Rhône

In het departement Bouches-du-Rhône zijn vele sporen van het rijke verleden van dit gebied te vinden. Zo is een bezoekje aan de oude Romeinse plaats Glanum, bij Saint-Rémy-de-Provence, een indrukwekkende ervaring. Voor de liefhebbers van de schilderkunst is een uitstapje naar Carrières de Lumières bij het plaatsje Les Baux-de-Provence een aanrader!

Bezienswaardigheden in Hautes-Alpes

Het departement Hautes-Alpes is het meest bergachtige gebied van de regio Provence. Dit blijkt ook wel uit de vele indrukwekkende bergpassen die in dit departement te vinden zijn. Van de Col d’Izoard tot aan de Col du Galibier. Het Parc National des Écrins is een zeer geliefde vakantiebestemming voor wandelaars en natuurliefhebbers!

Bezienswaardigheden in Var

Het departement Var is vanwege het heerlijke klimaat een van de meest geliefde vakantiebestemmingen in de regio Provence. Ook hier is veel te zien en te beleven. Van een vaartochtje door de wereldberoemde kloof Gorges du Verdon tot aan uitstapjes naar mooie abdijen als de abdij van Le Thoronet en Chartreuse de la Verne. In zowel het Massif de l’Esterel als het Massif des Maures kunnen wandelaars en natuurliefhebbers een heerlijke vakantie beleven!

Campings in Provence

Vanaf de vele leuke campings in de regio Provence kunt u gemakkelijk de vele leuke bezienswaardigheden in deze veelzijdige regio vinden. Wij hebben de beste aanbieders van campings voor u op een rijtje gezet. Via elk van de onderstaande aanbieders kunt u eenvoudig en snel een plekje op een mooie camping in de regio Provence boeken!

Bezienswaardigheden in Vaucluse

Ook in het departement Vaucluse is veel te zien en te beleven. Van de prachtige Luberon met de talloze schilderachtige dorpjes en de okergroeve van Roussillon tot aan het bekende Palais des Papes in Avignon. Een bezoekje aan de legendarische Mont Ventoux, de berg die ook wel bekend staat als de ‘Reus van de Provence’ is een onvergetelijke ervaring!

Hotels in Provence

Een hotel in de regio Provence is een ideale uitvalsbasis om de verschillende leuke bezienswaardigheden in dit gedeelte van Frankrijk te ontdekken. Via de onderstaande aanbieders kunt u gemakkelijk en snel een inzage krijgen in het aanbod aan hotels in deze regio in Frankrijk!

Ontdek ook de andere regio’s van Frankrijk!

Frankrijk bestaat naast de regio Provence ook uit de regio’s Languedoc-Roussillon, Midi-Pyrénées, Aquitaine, Rhône-Alpes, Auvergne, Limousin, Poitou-Charentes, Corsica, Bourgogne, Bretagne, Centre, Franche-Comté, Pays de la Loire, Elzas, Lorraine, Champagne-Ardenne, Picardie, Basse-Normandie, Haute-Normandie, Nord-Pas-de-Calais en Île-de-France. Voor elk van deze regio’s hebben wij voor u de leukste bezienswaardigheden, steden en dorpen, campings, vakantiehuizen en hotels op een rijtje gezet!