Abdij Sainte-Madeleine du Barroux

De abdij Sainte-Madeleine du Barroux is een indrukwekkende benedictijnse abdij bij het plaatsje Le Barroux, in het departement Vaucluse. Hoewel deze abdij minder bekend is dan bijvoorbeeld de abdij van Sénanque, die ook in het departement Vaucluse ligt, staat deze abdij bekend als een van de mooiste abdijen in dit gebied.Abdij Sainte-Madeleine du Barroux

Geschiedenis van de abdij Sainte-Madeleine du Barroux

Anders dan vele andere abdijen in de Provence kent deze mooie abdij geen hele lange geschiedenis. De geschiedenis van deze abdij begint in 1970, toen pater Gerard Calvet de abdij van Onze-Lieve-Vrouw van Doornik verliet en naar Bédoin verhuisde. Calvet was een uitgesproken voorstander van een levenswijze die in het teken stond van de Romeinse liturgische tradities. Al snel vond hij medestanders, waarna zij in 1978 een stuk grond van dertig hectare kochten, bij het plaatsje Le Barroux. Hier werd de abdij gebouwd, volledig in Romaanse stijl. Om de abdij draaiende te houden verkocht men zelfgemaakte olijfolie en brood. In 2008 overleed de grondlegger van de abdij. Hij liet een abdij na die door de jaren heen is uitgegroeid tot een van de mooiere abdijen in de Vaucluse.

De abdij Sainte-Madeleine du Barroux vandaag de dag

Vandaag de dag is deze mooie abdij bij het plaatsje Le Barroux opengesteld voor bezoekers. De abdij is prachtig gelegen en heeft, evenals de abdij van Sénanque, een eigen lavendeltuin. Voor een uitgebreid bezoek aan deze abdij kunt u gerust twee uur de tijd nemen. Een bezoekje aan deze abdij is prima te combineren met een bezoekje aan het plaatsje Le Barroux en haar kasteel. Vanaf het terrein van de abdij kunt u genieten van een prachtig uitzicht op de prachtige heuvels van de Provence. Een bezoekje aan deze prachtige abdij is meer dan de moeite waard.
Abdij Sainte-Madeleine du Barroux

De abdij Sainte-Madeleine du Barroux bezoeken?

Wilt u deze mooie abdij in de Vaucluse zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over de Vaucluse ook interessant: