Abdij van Ganagobie

De abdij van Ganagobie is een oud klooster van de Benedictijnen en ligt ongeveer vijftien kilometer ten noordoosten van de plaats Forcalquier en circa dertig kilometer ten zijden van de plaats Sisteron, in het departement Alpes-de-Haute-Provence. Deze mooie abdij ligt op het plateau van Ganagobie, langs de rivier Durance. De abdij staat bekend om de prachtige middeleeuwse mozaïeken. Abdij van Ganagobie

Geschiedenis van de abdij van Ganagobie

Deze mooie abdij is gesticht rond het jaar 960 na Christus, door bisschop Jean II van Sisteron. Al snel nadat de bouw van de abdij van start was gegaan, werd deze verrijkt door talloze donaties, onder meer van de graven van Forcalquier. Tot aan het einde van de veertiende eeuw na Christus maakte de abdij van Ganagobie een welvarende periode door. Tijdens de Godsdienstoorlogen tussen de hugenoten en de protestanten werd de abdij echter volledig geplunderd, waardoor veel van de welvaart, die door de jaren heen was opgebouwd, verloren ging.

Doordat de abdij zijn functie had verloren, werd de abdij in het jaar 1791 gedeeltelijk vernietigd. In het jaar 1898 werden de mozaïeken gevonden door monniken die zich tot doel hadden gesteld om de wederopbouw van de abdij van Ganagobie tot een goed einde te brengen. Sinds 1992 is de abdij weer tot haar volle glorie hersteld en wordt de abdij bewoond door Benedictijnse monniken.

Abdij van Ganagobie vandaag de dag

Vandaag de dag is deze bijzondere abdij te bezoeken door het grote publiek. Hierbij is enkel de abdijkerk toegankelijk, zodat het leven van de monniken niet verstoord kan worden. In de abdijkerk kunt u zich vergapen aan de prachtige middeleeuwse mozaïeken waar de abdij om bekend staat, alsmede haar mooie glas in lood ramen. Een bezoekje aan deze prachtige abdijkerk is meer dan de moeite waard en is bovendien prima te combineren met een bezoek aan de verschillende mooie plaatsen in de omgeving, zoals Sisteron en Forcalquier.

Abdij van Ganagobie

In de omgeving van de abdij van Ganagobie

Deze prachtige abdij ligt in het departement Alpes-de-Haute-Provence. In dit gedeelte van de regio Provence zijn veel mooie bezienswaardigheden en steden en dorpen te vinden. Dit gebied is dan ook meer dan geschikt als vakantiebestemming. Wij hebben voor u de leukste bezienswaardigheden in Alpes-de-Haute-Provence en de mooiste steden en dorpen in Alpes-de-Haute-Provence inzichtelijk gemaakt. Ook hebben wij de bezienswaardigheden en steden en dorpen elders in de regio Provence uitgebreid beschreven.

De abdij van Ganagobie bezoeken?

Wilt u deze prachtige abdij met zijn bijzondere mozaïeken zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de nabije omgeving. Wij hebben voor u de beste aanbieders van vakantiehuizen, campings en hotels in het departement Alpes-de-Haute-Provence op een rijtje gezet. Zo kunt u eenvoudig en snel een geschikte vakantiebestemming in dit gedeelte van de regio Provence vinden!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Alpes-de-Haute-Provence ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk