Alpilles

De Alpilles is een mooi landschap in het departement Bouches-du-Rhône en ligt ongeveer twintig kilometer ten zuiden van de stad Avignon.Alpilles Dit prachtige landschap is een verlengstuk van de Luberon en bestaat uit vele kalkheuvels. Deze kleine bergketen heeft toppen die ongeveer 300 tot 400 meter hoog zijn.

Geschiedenis van de Alpilles

In deze kleine bergketen was al vroeg in de geschiedenis sprake van menselijke bewoning. Zo zijn er sporen gevonden van meerdere versterkte nederzettingen, die veelal bovenop de heuvels in het landschap gebouwd werden. Zo zijn er onder meer bij Les Baux-de-Provence sporen gevonden van een dergelijke versterkte nederzetting. De eerste bewoners van dit gebied leefden van de schapenhouderij. Zo hebben meerder archeologische opgravingen de sporen van zowel pre-Romeinse en Romeinse schaapskooien aan de oevers van de rivier Crau blootgelegd. In de zesde eeuw voor Christus werd Glanum gesticht door de Kelten. De overblijfselen van deze plaats zijn tot op de dag van vandaag te bezichtigen. Ook zijn de Alpilles vereeuwigd door Vincent van Gogh, die tijdens zijn verblijf in Saint-Rémy-de-Provence verschillende schilderijen maakte van het landschap.

De Alpilles vandaag de dag

Tot op de dag van vandaag staat dit landschap bekend als een van de mooiste landschappen in dit gedeelte van de Provence. Hier kunt u naar hartenlust wandelen en prachtige foto’s maken van het indrukwekkende landschap met zijn vele pijnbomen en cipressen. In- en rondom dit natuurgebied is veel te zien en te beleven. Van uitstapjes naar mooie historische plaatsjes als Saint-Rémy-de-Provence en Les Baux-de-Provence tot aan indrukwekkende bezienswaardigheden als Glanum en Carrières de Lumières. Bent u op zoek naar een mooie vakantiebestemming in de Provence? Dan is het Parc Naturel Régional des Alpilles een uitstekende keuze!
Alpilles

De Alpilles bezoeken?

Wilt u dit prachtige landschap zelf verkennen? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Bouches-du-Rhône ook interessant: