Arena van Arles

De arena van Arles is een oud Romeins amfitheater midden in de stad Arles en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.Arena van Arles

Geschiedenis van de arena van Arles

De arena van Arles werd gebouwd in het jaar 90 voor Christus, ten tijde van de Romeinse bezetting van zuid-Frankrijk. Het amfitheater bood plaats aan ruim 20.000 toeschouwers. Er werden regelmatig spelen georganiseerd, van wagenrennen tot aan bloederige gevechten tussen gladiatoren. Na de val van het Romeinse Rijk in de vijfde eeuw na Christus groeide de arena van Arles uit tot een versterkte nederzetting met ongeveer 200 verschillende woningen. Ook werden er vier verdedigingstorens gebouwd. Tot aan het einde van de achttiende eeuw na Christus zou de arena van Arles deze rol vervullen.

Pas vanaf het jaar 1826 werden de huizen in de arena onteigend, waarna er in 1830 voor het eerst weer een waar festival werd georganiseerd, ter gelegenheid van de verovering van Algerije. In navolging van het festival vonden er talloze restauratiewerkzaamheden plaats. Ook werd dit bouwwerk opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Mede dankzij de vele herstelwerkzaamheden kon de arena uitgroeien tot een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad Arles.

De arena van Arles vandaag de dag

Vandaag de dag is dit indrukwekkende bouwwerk een van de meest bezochte bezienswaardigheden in de stad Arles en haar nabije omgeving. Wanneer u de arena bezoekt zult u zien dat een van de vier oorspronkelijke verdedigingstorens nog altijd fier overeind staat. Vanaf de top van deze toren kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de stad. Tot op de dag van vandaag worden er regelmatig festivals, stierengevechten en andere shows georganiseerd in de arena. Voor een bezoekje aan dit prachtige historische bouwwerk kunt u gerust twee uur rekenen. Een bezoekje aan deze mooie bezienswaardigheid in Arles is absoluut de moeite waard wanneer u uw vakantie doorbrengt in de nabije omgeving van de stad Arles en biedt een mooie inzage in de historie van deze plaats.
Arena van Arles

De arena van Arles bezoeken?

Wilt u deze indrukwekkende Romeinse arena zelf bezoeken? Zoek hier naar een mooie vakantiewoning, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Bouches-du-Rhône ook interessant: