Bezienswaardigheden in Alpes-de-Haute-Provence

Bezienswaardigheden in Alpes-de-Haute-Provence zijn er in overvloed. Dit departement is dan ook een geliefde vakantiebestemming. Met haar prachtige landschap dat varieert van de uitgestrekte lavendelvelden in het zuiden tot aan de prachtige bergen in het oosten, heeft dit gebied veel te bieden aan de wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers onder ons. Barcelonnette, Castellane, Digne-les-Bains, Sisteron, Manosque en Forcalquier zijn de belangrijkste steden in dit gebied. Al deze steden zijn erg leuk om zelf te verkennen en vormen een prima uitvalsbasis voor een heerlijke vakantie in Alpes-de-Haute-Provence. Vanuit elk van deze steden zijn de verschillende bezienswaardigheden prima bereikbaar.Bezienswaardigheden in Alpes-de-Haute-Provence

De bezienswaardigheden in Alpes-de-Haute-Provence op een rij

Op deze pagina zijn voor u de leukste bezienswaardigheden in Alpes-de-Haute-Provence op een rijtje gezet. Zo kunt u zich optimaal voorbereiden op een heerlijke vakantie in dit gebied. Van de prachtige abdij van Ganagobie, die bekend staat om haar prachtige middeleeuwse mozaïeken tot aan het prachtige Plateau de Valensole. Het Plateau de Valensole is een hoogvlakte die bekend staat om haar uitgestrekte lavendelvelden. Deze zien er niet alleen erg mooi uit: de lavendel ruikt ook erg lekker. Een bezoekje aan de indrukwekkende citadel van Sisteron is leuk voor jong en oud. Vanuit de citadel kunt u genieten van een indrukwekkend uitzicht over de plaats Sisteron en de omringende omgeving.  Elk van de bezienswaardigheden in dit gebied zijn stuk voor stuk de moeite waard om met een bezoekje te vereren. Of u nou alleen of met het gezin op vakantie gaat, er is voor ieder wat wils.

Bezienswaardigheden in Alpes-de-Haute-Provence

Vakantiehuizen in Alpes-de-Haute-Provence

Een vakantiehuisje in het departement Alpes-de-Haute-Provence is een ideale manier om de verschillende leuke bezienswaardigheden in dit gebied te bezoeken. Bekijk het volledige aanbod aan vakantiehuizen in dit gedeelte van de regio Provence bij de onderstaande aanbieders!

Campings in Alpes-de-Haute-Provence

Vanaf de vele leuke campings in het departement Alpes-de-Haute-Provence kunt u gemakkelijk de vele leuke bezienswaardigheden in dit gedeelte van de regio Provence vinden. Wij hebben de beste aanbieders van campings voor u op een rijtje gezet. Via elk van de onderstaande aanbieders kunt u eenvoudig en snel een plekje op een mooie camping in Alpes-de-Haute-Provence boeken!

Hotels in Alpes-de-Haute-Provence

Een hotel in Alpes-de-Haute-Provence is een ideale uitvalsbasis om de verschillende leuke bezienswaardigheden in dit gedeelte van de regio Provence te ontdekken. Via de onderstaande aanbieders kunt u gemakkelijk en snel een inzage krijgen in het aanbod aan hotels in dit gebied in Frankrijk!

Vakantie in Alpes-de-Haute-Provence

Wilt u uw vakantie doorbrengen in het departement Alpes-de-Haute-Provence om zo de leuke bezienswaardigheden in dit gebied te bezoeken? Elk van de bezienswaardigheden op deze pagina is uitstekend bereikbaar vanuit een van de vele leuke vakantiehuizen, campings en hotels in dit gedeelte van de regio Provence. Veel van deze vakantie accommodaties liggen in de nabijheid van een van de vele leuke steden en dorpen die in het departement Alpes-de-Haute-Provence te vinden zijn. Zo zijn steden en dorpen als Castellane, Digne-les-Bains, Forcalquier, Manosque, Moustiers-Sainte-Marie, Riez en Sisteron niet alleen leuk om te bezoeken, maar ook nog eens meer dan geschikt als uitvalsbasis voor een veelzijdige vakantie in dit gedeelte van de regio Provence. Wij hebben voor u de leukste vakantiehuizen, campings en hotels in het departement Alpes-de-Haute-Provence op een rijtje gezet. Zo kunt u elk van de bezienswaardigheden in dit gedeelte van de regio Provence eenvoudig bezoeken vanaf uw eigen vakantieadres!

Ontdek ook de bezienswaardigheden elders in de Provence

De veelzijdige regio Provence bestaat naast het departement Alpes-de-Haute-Provence ook uit de departementen Hautes-Alpes, Alpes-Maritimes, Bouches-du-Rhône, Var en Vaucluse. Voor elk van deze departementen hebben wij de leukste bezienswaardigheden voor u op een rijtje gezet!