Bezienswaardigheden in Vaucluse

Bezienswaardigheden in Vaucluse zijn er in overvloed. Het departement Vaucluse is dan ook een van de meest geliefde vakantiebestemmingen in de Provence. Met onder meer de Mont Ventoux, de abdij van Sénanque en de Dentelles de Montmirail zijn er dan ook vele bezienswaardigheden in de Vaucluse te vinden. De combinatie van de vele leuke bezienswaardigheden in Vaucluse en mooie plaatsen als Carpentras, Bédoin, Gordes, Orange, Vaison-la-Romaine en natuurlijk Avignon maken van dit gebied een ideale vakantiebestemming voor een veelzijdige vakantie.

De bezienswaardigheden in Vaucluse op een rij

Er zijn veel leuke bezienswaardigheden te vinden in dit gedeelte van de Provence. Van prachtige abdijen als de abdij van Sainte-Madeleine du Barroux en de abdij van Sénanque tot aan indrukwekkende kastelen en forten zoals het Fort van Mornas en het kasteel van le Barroux. Ook de binnenstad van Avignon, met het Palais des Papes en de Pont Saint-Bénezet is de moeite waard om met een bezoekje te vereren. De fanatieke fietsers onder ons kunnen zich uitleven op de flanken van de legendarische Mont Ventoux. Voor de iets minder fanatieke fietsers is een ritje door de Gorges de la Nesque erg leuk. In de Vaucluse zijn tot slot ook nog vele sporen te vinden van het Romeinse verleden van dit gebied. Van de Romeinse opgravingen in Vaison-la-Romaine tot aan het Romeinse theater in Orange. Elk van deze bezienswaardigheden is meer dan de moeite waard om met een bezoekje te vereren. Het departement Vaucluse is dan ook een prima vakantiebestemming voor een veelzijdige vakantie.

Bezienswaardigheden in Vaucluse

Vakantiehuizen in Vaucluse

Een vakantiehuisje in het departement Vaucluse is een ideale manier om de verschillende leuke bezienswaardigheden in dit gebied te bezoeken. Bekijk het volledige aanbod aan vakantiehuizen in dit gedeelte van de regio Provence bij de onderstaande aanbieders!

Campings in Vaucluse

Vanaf de vele leuke campings in het departement Vaucluse kunt u gemakkelijk de vele leuke bezienswaardigheden in dit gedeelte van de regio Provence vinden. Wij hebben de beste aanbieders van campings voor u op een rijtje gezet. Via elk van de onderstaande aanbieders kunt u eenvoudig en snel een plekje op een mooie camping in Vaucluse boeken!

Hotels in Vaucluse

Een hotel in Vaucluse is een ideale uitvalsbasis om de verschillende leuke bezienswaardigheden in dit gedeelte van de regio Provence te ontdekken. Via de onderstaande aanbieders kunt u gemakkelijk en snel een inzage krijgen in het aanbod aan hotels in dit gebied in Frankrijk!

Vakantie in Vaucluse

Het departement Vaucluse is een zeer geliefde vakantiebestemming in de regio Provence. Er zijn veel leuke bezienswaardigheden te vinden in deze streek. Zo kunt u, wanneer u uw vakantie doorbrengt in deze veelzijdige streek, onder meer prachtige plekken als de okergroeve bij Roussillon, de okergroeve van Bruoux, de Luberon, de Mont Ventoux, Gorges de la Nesque of het indrukwekkende Théâtre Antique d’ Orange bezoeken. Er zijn veel leuke vakantie accommodaties te vinden in de Vaucluse. Vanuit de vele mooie vakantiehuizen, campings en hotels kunt u de verschillende bezienswaardigheden in dit gedeelte van de regio Provence eenvoudig zelf bezoeken. Veel van de vakantie accommodaties in deze streek liggen in de buurt van leuke steden en dorpen. Zo zijn steden en dorpen als Apt, Avignon, Bédoin, Bollène, Carpentras, Fontaine-de-Vaucluse, Gordes en Orange meer dan de moeite waard om te bezoeken.

Voor een uitgebreid bezoek aan deze mooie steden en dorpen kunt u gerust een middagje de tijd nemen. Bovendien is elk van deze steden en dorpen prima geschikt als uitvalsbasis voor een veelzijdige vakantie in het departement Vaucluse.

Wij hebben voor u de leukste vakantiehuizen, campings en hotels in Vaucluse op een rijtje gezet. Zo kunt u elk van de bezienswaardigheden in deze streek eenvoudig bezoeken vanaf uw eigen vakantieadres!

Ontdek ook de bezienswaardigheden elders in de Provence

De veelzijdige regio Provence bestaat naast het departement Vaucluse ook uit de departementen Alpes-de-Haute-Provence, Alpes-Maritimes, Bouches-du-Rhône, Hautes-Alpes en Var. Voor elk van deze departementen hebben wij de leukste bezienswaardigheden voor u op een rijtje gezet.