Château d’Ansouis

Het château d’Ansouis is een indrukwekkend kasteel dat boven het plaatsje Ansouis in de Luberon uittorent. Dit kasteel staat bekend als een van de mooiste kastelen in het departement Vaucluse.

Geschiedenis van het château d’Ansouis

In de tiende eeuw na Christus besloot men om een militair fort te bouwen op de heuvel van Ansouis. Deze heuvel was strategisch gezien zeer belangrijk, omdat men vanaf de heuvel de vijand al van ver aan kon zien komen. Ook kon men vanaf deze locatie een belangrijke handelsroute tussen Apt en Aix-en-Provence controleren. Dit militaire fort bestond uit een versterkte toren met meerdere gebouwen er om heen en groeide al snel uit tot een van de belangrijkste forten in dit gebied. Na de Godsdienstoorlogen verloor het fort echter haar strategische waarde. Als gevolg hiervan werd het kasteel grondig herbouwd. Zo werd het kasteel langzamerhand verbouwd van een militair fort tot aan een prachtig kasteel waar de familie De Sabran-Pontevès, eigenaar van het kasteel, hun dagen door konden brengen.

Château d’Ansouis vandaag de dag

Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Vaucluse of in de Luberon in het bijzonder, is een bezoekje aan dit mooie kasteel meer dan de moeite waard. Een bezoekje aan dit mooie kasteel kunt u combineren met een wandeling door het prachtige plaatsje Ansouis. Voor dit uitstapje kunt u gerust een middag de tijd nemen. Omdat het kasteel de tand des tijds goed heeft doorstaan kunt u tijdens uw bezoek de verschillende prachtige ruimtes van dit leuke kasteel bewonderen, waaronder de gevangenis, de wapenkamer, de donjon en de kapel. Na uw bezoek aan het kasteel kunt u op een van de verschillende terrasjes in het plaatsje Ansouis genieten van een heerlijk drankje. Een bezoekje aan het château d’Ansouis is absoluut de moeite waard!

In de omgeving van Château d’Ansouis

Dit mooie kasteel ligt in het departement Vaucluse. In dit gedeelte van de regio Provence zijn veel mooie bezienswaardigheden en steden en dorpen te vinden. Dit gebied is dan ook meer dan geschikt als vakantiebestemming. Wij hebben voor u de leukste bezienswaardigheden in Vaucluse en de mooiste steden en dorpen in Vaucluse inzichtelijk gemaakt. Ook hebben wij de bezienswaardigheden en steden en dorpen elders in de regio Provence uitgebreid beschreven.

Château d’Ansouis bezoeken?

Wilt u dit mooie kasteel zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de nabije omgeving. Wij hebben voor u de beste aanbieders van vakantiehuizen, campings en hotels in het departement Vaucluse op een rijtje gezet. Zo kunt u eenvoudig en snel een geschikte vakantiebestemming in dit gedeelte van de regio Provence vinden!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over de Vaucluse ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk