Château de la Barben

Château de la Barben is een indrukwekkend kasteel bij het plaatsje La Barben, tussen Salon-de-Provence en Aix-en-Provence. Volgens de kenners behoort dit kasteel tot de allermooiste kastelen in de Provence.Château de la Barben

Geschiedenis van het Château de la Barben

De aanwezigheid van het kasteel werd voor het eerst benoemd in een oud document uit het jaar 1064 na Christus. Het is echter niet bekend wanneer het kasteel gebouwd is. Men vermoed dat er op de locatie van het kasteel al eerder een wachtpost moet hebben gestaan. Dankzij haar ligging, bovenop een hoge rots, was het kasteel nagenoeg niet te veroveren. Het kasteel moest de omgeving verdedigen tegen kwaadwillenden, waaronder struikrovers. In de loop der eeuwen verloor het kasteel echter haar strategische waarde. Beetje bij beetje werd het kasteel verbouwd van een militair fort tot aan een luxueus verblijf voor de adellijke familie Pontevès. Zo werd er onder meer een prachtige tuin aangelegd. Doordat het kasteel relatief ongeschonden de tumultueuze periode rondom de Franse Revolutie heeft doorstaan, staat het château de la Barben tot op de dag van vandaag bekend als een van de mooiste kastelen in de Provence.

Château de la Barben vandaag de dag

Wanneer u uw vakantie doorbrengt in de Provence is een bezoekje aan dit mooie kasteel absoluut de moeite waard. Een bezoek aan dit kasteel is leuk voor jong en oud. Wanneer u dit kasteel bezoekt kunt u deelnemen aan een rondleiding, waarbij u alle mooie ruimtes van het kasteel te zien krijgt. Van de kerkers, waar u middeleeuwse zwaarden, kruisbogen en ander wapentuig kunt bewonderen, tot aan de prachtige, monumentale ruimtes waar de eigenaren van het kasteel door de eeuwen heen verbleven. Voor een uitgebreid bezoek aan dit mooie kasteel kunt u gerust een middag de tijd nemen!
Château de la Barben

Château de la Barben bezoeken?

Wilt u dit prachtige kasteel zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Bouches-du-Rhône ook interessant: