Citadel van Saint-Tropez

De citadel van Saint-Tropez speelt een belangrijke rol in de geschiedenis van de bekende havenplaats. De citadel kijkt uit over de baai van Saint-Tropez en staat bekend als een van de leukste bezienswaardigheden in de omgeving. Citadel van Saint-Tropez

Geschiedenis van de citadel van Saint-Tropez

In de zestiende eeuw na Christus werd de kustlijn van Zuid-Frankrijk veelvuldig geteisterd door invallen van moren en piraten. Om de inwoners van het Franse Koninkrijk te beschermen tegen deze invallen, werd er in het jaar 1592 begonnen met de bouw van een indrukwekkende citadel. De bouw van deze vesting, die in het jaar 1608 werd afgerond, was gebaseerd op tekeningen van de bouwkundige Raymond de Bonnefons. De citadel bestond uit een grote zeshoekige verdedigingstoren, een verborgen binnenplaats, torens met zware kanonnen en een dikke buitenmuur. Dankzij haar strategische ligging, bovenop een helling met nauwelijks vegetatie, waren de soldaten in de citadel in staat om vijandelijke schepen die te dicht bij Saint-Tropez kwamen, te bestoken met de zware kanonnen.

Dankzij de aanwezigheid van deze citadel kon de haven van Saint-Tropez door de eeuwen heen uitgroeien tot een van de belangrijkste Franse havens aan de Middellandse Zee, naast de havens van Antibes en Toulon. In de negentiende eeuw na Christus verloor de citadel van Saint-Tropez zijn strategische waarde, doordat de buitenmuren niet sterk genoeg meer waren om de kanonskogels van de modernere oorlogsschepen te weerstaan.

De citadel van Saint-Tropez vandaag de dag

Vandaag de dag is deze citadel een van de meest geliefde bezienswaardigheden in de bekende havenplaats. In de kerkers van de deze indrukwekkende vesting is vandaag de dag een museum gevestigd, over de maritieme geschiedenis van Saint-Tropez. Dit museum is absoluut een bezoekje waard wanneer u in de omgeving verblijft. Ook een bezoekje aan de vesting zelf is meer dan de moeite waard. Vanaf de muren van de citadel kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de omringende omgeving. Deze indrukwekkende vesting is absoluut de moeite waard om met een bezoekje te vereren wanneer u uw vakantie doorbrengt in de omgeving!
Citadel van Saint-Tropez

De citadel van Saint-Tropez bezoeken?

Wilt u deze indrukwekkende citadel zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Var ook interessant: