Citadel van Sisteron

De citadel van Sisteron ligt bovenop een hoge, smalle rots en torent hoog uit boven de plaats Sisteron. De citadel, een van de bouwwerken van de beroemde Franse fortenbouwer Vauban, geldt als de belangrijkste bezienswaardigheid van Sisteron.Citadel van Sisteron

Geschiedenis van de citadel van Sisteron

De hoge, smalle rots bij de rivier Durance is door de eeuwen heen altijd al als een belangrijke strategische positie beschouwd. Al tijdens de hoogtijdagen van het Romeinse Rijk was er op deze strategische plek een Romeins fort aanwezig. Later, in de middeleeuwen, werd dit Romeinse fort verder uitgebouwd tot een verstevigd fort, om zo het plaatsje Sisteron nog beter te kunnen verdedigen. De bestaande muren van de dit indrukwekkende bouwwerk dateren uit de twaalfde en dertiende eeuw na Christus. Deze verdedigingswerken werden zwaar beschadigd tijdens de Godsdienstoorlogen. Aan het einde van de zeventiende eeuw na Christus ontwierp Vauban een uitbreiding van deze burcht, waardoor de plaats beter verdedigd zou kunnen worden wanneer er een aanval plaats zou vinden. Uiteindelijk werden er maar weinig van zijn suggesties doorgevoerd, met name vanwege geldgebrek. In het midden van de negentiende eeuw na Christus werden veel van Vauban’s suggesties alsnog doorgevoerd waardoor de citadel van Sisteron tot op de dag van vandaag bekend staat als een van de belangrijkste verdedigingswerken in de Provence.

De citadel van Sisteron vandaag de dag

Vandaag de dag is dit indrukwekkende bouwwerk een van de belangrijkste bezienswaardigheden in het departement Alpes-de-Haute-Provence. De citadel is opengesteld voor bezoekers en staat op de Franse monumentenlijst. Wanneer u besluit om de citadel te bezoeken, is het verstandig om goede schoenen mee te nemen. Vanuit het plaatsje Sisteron moet u ongeveer tien minuten lopen om de ingang van de citadel te bereiken. Eenmaal daar aangekomen zult u ervaren dat de wandeling meer dan de moeite waard is. De citadel heeft de tand des tijds goed doorstaan en biedt een mooie inzage in het middeleeuwse verleden. Vanuit de citadel kunt u bovendien genieten van een prachtig uitzicht over de plaats Sisteron en de omringende omgeving. Een bezoek aan deze prachtige citadel is meer dan de moeite waard!
Citadel van Sisteron

In de omgeving van de citadel van Sisteron

Deze indrukwekkende citadel ligt in het departement Alpes-de-Haute-Provence. In dit gedeelte van de regio Provence zijn veel mooie bezienswaardigheden en steden en dorpen te vinden. Dit gebied is dan ook meer dan geschikt als vakantiebestemming. Wij hebben voor u de leukste bezienswaardigheden in Alpes-de-Haute-Provence en de mooiste steden en dorpen in Alpes-de-Haute-Provence inzichtelijk gemaakt. Ook hebben wij de bezienswaardigheden en steden en dorpen elders in de regio Provence uitgebreid beschreven.

De citadel van Sisteron bezoeken?

Wilt u deze indrukwekkende citadel zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de nabije omgeving. Wij hebben voor u de beste aanbieders van vakantiehuizen, campings en hotels in het departement Alpes-de-Haute-Provence op een rijtje gezet. Zo kunt u eenvoudig en snel een geschikte vakantiebestemming in dit gedeelte van de regio Provence vinden!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Alpes-de-Haute-Provence ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk