Dentelles de Montmirail

De Dentelles de Montmirail is een bergketen ten westen van Vaison-la-Romaine, in het departement Vaucluse. Deze bergketen bestaat uit duizenden smalle, uitstekende pieken. Aan de voet van deze bergketen bevinden zich de wereldberoemde wijnvelden van de Rhône Vallei. Dentelles de Montmirail

Geschiedenis van de Dentelles de Montmirail

Door de eeuwen heen hebben de Dentelles de Montmiral een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van de omringende omgeving. Uit verschillende archeologische vondsten is gebleken dat het gebied rondom deze bergketen al zeer vroeg in de geschiedenis bewoond is geweest. Zo zijn er onder meer speerpunten gevonden, een teken dat hier al vroeg in de geschiedenis gejaagd werd op wild. Het strategische belang van deze bergketen werd al vroeg erkent. Zo blijkt uit archeologisch onderzoek dat er om en nabij de Dentelles de Montmirail verschillende versterkte dorpjes moeten zijn geweest, om de wegen nabij de bergketen te kunnen controleren. Het bestaan van de vele oude plaatsjes die tot op de dag van vandaag zijn te vinden in de omringende omgeving van de Dentelles de Montmirail, bewijzen dat dit gebied altijd erg belangrijk is geweest.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog dienden de Dentelles de Montmirail als schuilplaats van de zogenaamde Maquis Vasio, een verzetsbeweging. Deze verzetsgroepering verzette zich tegen de aanwezigheid van de Duitse bezetters. Na afloop van de Tweede Wereldoorlog vergaarde het gebied rondom de Dentelles de Montmirail bekendheid vanwege de vele wijngaarden en de heerlijke wijn die afkomstig is uit deze streek.

Dentelles de Montmirail vandaag de dag

Vandaag de dag staan dit gebied bekend als een uniek wandelgebied. Rondom deze bergketen zijn dan ook vele prachtige wandelroutes uitgezet, met onder meer routes waar u maar liefst zes uur voor kunt rekenen. Ook zijn er verschillende fietsroutes, onder meer met verschillende mountainbikeroutes. Kortom, dit gebied is bijzonder geschikt voor een sportieve vakantie. Bovendien wordt dit berggebied omringd door vele oude, prachtige dorpjes als Crestet, Gigondas, Beaumes-de-Venise en Malaucène. Wanneer u van wandelen of fietsen houdt, een natuurliefhebber bent en geniet van het verkennen van mooie oude dorpjes, is deze bergketen een gebied dat u echt eens bezocht moet hebben.
Dentelles de Montmirail

Dentelles de Montmirail bezoeken?

Wilt u deze bijzondere bergketen zelf eens bezoeken? Zoek hier naar een mooie vakantiewoning, een leuke camping of een goed hotel in de nabije omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over de Vaucluse ook interessant: