Fort Carré

Fort Carré is een indrukwekkende vesting bij de plaats Antibes, in het departement Alpes-Maritimes. Het fort werd gebouwd in de zestiende eeuw en moest de destijds al belangrijke havenplaats Antibes verdedigen tegen aanvallen.Fort Carré

Geschiedenis van Fort Carré

Het is zeer waarschijnlijk dat de Romeinen de eersten waren die verdedigingswerken bouwden in en rondom de huidige plaats Antibes. De geschiedenis van Fort Carré begint in het jaar 1553, toen er een verdedigingstoren met de naam Saint-Florent rondom een bestaande kapel werd gebouwd. De zogenaamde tour Saint-Florent had als doel om de scheepvaart rondom Antibes te beschermen, onder meer tegen piraten. In 1565 werden er vier bastions toegevoegd aan de verdedigingstoren, waarna het defensieve bouwwerk haar huidige naam kreeg: Fort Carré. In de zeventiende eeuw veranderde de wijze van oorlog voeren relatief snel, waardoor het duidelijk werd dat het imposante fort versterkt moest worden. Onder leiding van niemand minder dan de beroemde Franse fortenbouwer Vauban werd Fort Carré onder meer voorzien van dikkere muren, zodat het fort zelfs kanonskogels kon weerstaan.

Tijdens de Franse Revolutie werd een zekere generaal Bonaparte tien dagen lang opgesloten in het fort. Deze generaal zou later aan de geboorte staan van het eerste Franse Keizerrijk en is dan ook beter bekend onder zijn volledige naam: Napoléon Bonaparte.

Fort Carré vandaag de dag

Tot op de dag van vandaag torent dit indrukwekkende fort uit boven de haven van Antibes. Dit indrukwekkende fort heeft de tand des tijds goed weten te doorstaan, mede doordat het door de eeuwen heen nagenoeg continu een belangrijke rol heeft vervuld. Ook diende het fort als decor voor de James Bond film Never Say Never Again, uit 1983. Het fort is opengesteld voor bezoekers. Onder begeleiding van een deskundige gids krijgt u alle interessante onderdelen van het fort te zien. Ook kunt u vanuit het fort genieten van een prachtig uitzicht over Antibes. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Alpes-Maritimes is een bezoekje aan het indrukwekkende Fort Carré meer dan de moeite waard!
Fort Carré

In de omgeving van Fort Carré

Dit mooie fort ligt in het departement Alpes-Maritimes. In dit gedeelte van de regio Provence zijn veel mooie bezienswaardigheden en steden en dorpen te vinden. Dit gebied is dan ook meer dan geschikt als vakantiebestemming. Wij hebben voor u de leukste bezienswaardigheden in Alpes-Maritimes en de mooiste steden en dorpen in Alpes-Maritimes inzichtelijk gemaakt. Ook hebben wij de bezienswaardigheden en steden en dorpen elders in de regio Provence uitgebreid beschreven.

Fort Carré bezoeken?

Wilt u dit mooie fort zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de nabije omgeving. Wij hebben voor u de beste aanbieders van vakantiehuizen, campings en hotels in het departement Alpes-Maritimes op een rijtje gezet. Zo kunt u eenvoudig en snel een geschikte vakantiebestemming in dit gedeelte van de regio Provence vinden!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Alpes-Maritimes ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk