Fort Queyras

Fort Queyras is een fort uit de dertiende eeuw na Christus, gelegen bij het plaatsje Château-Ville-Vieille in het departement Hautes-Alpes. Het fort ligt op de top van een rots, dicht bij de grens tussen Frankrijk en Italië, op ongeveer 50 kilometer van Briançon en circa 80 kilometer van Gap. Fort Queyras

Fort Queyras

De bouw van het fort werd afgerond in het jaar 1265 na Christus. In het jaar 1587 na Christus, tijdens de Godsdienstoorlogen, werd het fort veroverd door de troepen van François de Bonne, graaf van Lesdiguières. De ligging van fort Queyras was de voornaamste oorzaak van het feit dat het fort relatief eenvoudig veroverd kon worden. Vanaf de omringende heuvels was het eenvoudig om het fort te bestoken met kanonnen. De zwakke plek van dit fort werd erkent door de bekende Franse fortenbouwer Vauban.

Hoewel Vauban natuurlijk niets kon veranderen aan de ligging van het fort, was hij wel verantwoordelijk voor de versterking van het fort. Zo werden er, met name aan de noordzijde van het fort, nieuwe verdedigingsringen gebouwd, alsmede een nieuwe toegangspoort en een ravelijn. Aan de westzijde van het fort werd een nieuwe gracht aangelegd. Dankzij de verschillende verbeteringen aan het fort groeide fort Queyras uit tot een van de belangrijkste forten in de regio.

Fort Queyras vandaag de dag

Vandaag de dag is dit indrukwekkende fort opengesteld voor publiek. Een bezoekje aan dit indrukwekkende fort is meer dan de moeite waard wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Hautes-Alpes. Doordat het fort de tand des tijds goed heeft doorstaan, zijn de oude verdedigingswerken in haar volle glorie te bewonderen. Fort Queyras biedt een indrukwekkende inzage in de geschiedenis van de militaire bouwkunde. Vanwege de ligging van het fort, bovenop een rots, kunt u vanuit het fort genieten van een prachtig uitzicht over de omringende omgeving. Een bezoek aan dit fort is absoluut de moeite waard en is een leuk uitstapje voor het hele gezin!
Fort Queyras

Fort Queyras bezoeken?

Wilt u dit indrukwekkende fort zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Hautes-Alpes ook interessant: