Gorges de Daluis

Gorges de Daluis is een spectaculaire kloof, die net zoals de Gorges du Cians bekend staat om de rode rotsen. De kloof is uitgesleten door de rivier Var en loopt van het plaatsje Guillaumes naar het plaatsje Daluis, in het departement Alpes-Maritimes. De kloof staat ook wel bekend als ‘Colerado Niçois’.Gorges de Daluis

Geschiedenis van Gorges de Daluis

De kloof is door een duizenden jaren durend proces uitgesleten door de rivier Var, die met zijn volle kracht door het landschap raasde. De kenmerkende rode rotsen in de kloof zijn het resultaat van een meer dan 250 miljoen jaar durend proces waarbij vulkanische as en ijzeroxide de grond rood kleurden. Door de eeuwen heen is dit bijzondere landschap de thuisbasis geworden verschillende zeldzame planten en dieren. Zo dienen de vele holtes in de kloof al jarenlang als broedplaatsen voor meer dan 25 verschillende soorten vleermuizen. Ook is de kloof al eeuwenlang de schuilplaats van vele verschillende roofvogels, waaronder steenarenden en slechtvalken. Vanwege de onherbergzaamheid van het landschap was de Gorges de Daluis ook een toevluchtsoord voor struikrovers en smokkelaars.

Gorges de Daluis vandaag de dag

Vandaag de dag staat deze rode kloof bekend als een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden in het departement Alpes-Maritimes. Wanneer u een ritje maakt door deze bijzondere kloof ziet u al snel waarom. De combinatie van de prachtige vergezichten en de mooie rotsformaties maken van de Gorges de Daluis een kloof die u echt eens gezien moet hebben. Een bezoekje aan deze bijzondere kloof is prima te combineren met een bezoek aan de nabijgelegen Gorges du Cians, of het mooie plaatsje Entrevaux. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Alpes-Maritimes is een bezoekje aan deze prachtige rode kloof meer dan de moeite waard!
Gorges de Daluis

In de omgeving van de Gorges de Daluis

Deze mooie kloof ligt in het departement Alpes-Maritimes. In dit gedeelte van de regio Provence zijn veel mooie bezienswaardigheden en steden en dorpen te vinden. Dit gebied is dan ook meer dan geschikt als vakantiebestemming. Wij hebben voor u de leukste bezienswaardigheden in Alpes-Maritimes en de mooiste steden en dorpen in Alpes-Maritimes inzichtelijk gemaakt. Ook hebben wij de bezienswaardigheden en steden en dorpen elders in de regio Provence uitgebreid beschreven.

Gorges de Daluis bezoeken?

Wilt u deze mooie kloof zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de nabije omgeving. Wij hebben voor u de beste aanbieders van vakantiehuizen, campings en hotels in het departement Alpes-Maritimes op een rijtje gezet. Zo kunt u eenvoudig en snel een geschikte vakantiebestemming in dit gedeelte van de regio Provence vinden!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Alpes-Maritimes ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk