Grot van Saint-Cézaire

De grot van Saint-Cézaire is een grot bij het plaatsje Saint-Cézaire-sur-Siagne, ongeveer vijftien kilometer ten westen van de grotere stad Grasse, in het departement Alpes-Maritimes. De grot van Saint-Cézaire staat bekend als een van de mooiste grotten in de Provence.Grot van Saint-Cézaire

Geschiedenis van de grot van Saint-Cézaire

De grot van Saint-Cézaire werd ontdekt in het jaar 1890, door een boer die aan het werk was in een van zijn wijngaarden. De boer zag een gat in de grond en begon uit nieuwsgierigheid rondom het gat te graven. Al snel ontdekte hij dat er een spleet in de grond zat. De boer ontdekte dat zich, ongeveer veertig meter onder het aardoppervlak, zich een mooie grot bevond. Zo rond het jaar 1900 werd er een trap gebouwd, waardoor deze indrukwekkende grot opengesteld werd voor het grote publiek. De grot werd in de eerste jaren verlicht door kaarsen. Vanaf het jaar 1923 zorgde een generator ervoor dat de grot van stroom werd voorzien, en werden de eerste lampen aangebracht.

Door het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog in 1940 werd de grot voor een tijd gesloten. Pas in 1946, na afloop van de oorlog, werd de grot weer opengesteld voor bezoekers en kon de grot van Saint-Cézaire uitgroeien tot een van de mooiste toeristische bezienswaardigheden in het departement Alpes-Maritimes.

De grot van Saint-Cézaire vandaag de dag

Vandaag de dag staat deze grot bekend als een van de leukste bezienswaardigheden in de Provence. Een bezoek aan de grot is een leuk uitstapje voor het hele gezin. Onder leiding van een deskundige gids, die u alle bijzondere plekken in de grot laat zien, kunt u de deze mooie locatie verkennen. Een volledige rondleiding duurt ongeveer 45 minuten. Wanneer u de grot bezoekt is het raadzaam om een warme trui mee te nemen. In de grot is het namelijk niet warmer dan 14 graden Celsius. Na afloop van uw bezoek aan deze prachtige grot kunt u in het bijhorende restaurant napraten onder het genot van een lekker hapje of drankje. Een bezoek aan deze bijzondere grot is meer dan de moeite waard!
Grot van Saint-Cézaire

In de omgeving van de Grot van Saint-Cézaire

Deze mooie grot ligt in het departement Alpes-Maritimes. In dit gedeelte van de regio Provence zijn veel mooie bezienswaardigheden en steden en dorpen te vinden. Dit gebied is dan ook meer dan geschikt als vakantiebestemming. Wij hebben voor u de leukste bezienswaardigheden in Alpes-Maritimes en de mooiste steden en dorpen in Alpes-Maritimes inzichtelijk gemaakt. Ook hebben wij de bezienswaardigheden en steden en dorpen elders in de regio Provence uitgebreid beschreven.

De grot van Saint-Cézaire bezoeken?

Wilt u deze mooie grot zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de nabije omgeving. Wij hebben voor u de beste aanbieders van vakantiehuizen, campings en hotels in het departement Alpes-Maritimes op een rijtje gezet. Zo kunt u eenvoudig en snel een geschikte vakantiebestemming in dit gedeelte van de regio Provence vinden!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Alpes-Maritimes ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk