Grot van Thouzon

De grot van Thouzon ligt bij het dorpje Le Thor aan voet van de heuvel van Thouzon, ten oosten van de stad Avignon in het departement Vaucluse. Deze mooie grot is de enige grot in dit gebied.Grot van Thouzon

Geschiedenis van de grot van Thouzon

Deze mooie grot werd ontdekt op 23 januari 1902, door werknemers van een steengroeve. Bij een mijnontploffing kwam de ingang van de grot tevoorschijn. Na een eerste verkenning bleek dat de grot ongeveer 230 meter lang was. Al snel werd de werknemers van de steengroeve duidelijk dat zij een bijzondere ontdekking hadden gedaan. Doordat er onmiddellijk maatregelen werden genomen, voorkwam men dat de ontdekte grot onnodige schade op zou lopen. Al vrij snel na de ontdekking van de grot werden de eerste onderzoeken verricht. Zo bleek de grot, welke in feite een lange gang is, zich vroeger op de bodem van een kalkplateau te bevinden. Het water dat hier door heen sijpelde heeft in de vele eeuwen de grot van Thouzon gevormd. In 1902 werd de grot van Thouzon voor het eerst geopend voor bezoekers.

De grot van Thouzon vandaag de dag

Vandaag de dag is de grot van Thouzon opengesteld voor bezoekers. Het is de enige grot in het departement Vaucluse en is daarom extra bijzonder. Middels een rondleiding die ongeveer een uurtje duurt, laat een deskundige gids u alle mooie elementen van deze grot zien. Let hierbij met name op de talloze stalactieten. Sommige stalactieten zijn maar liefst twee meter lang, maar hebben een diameter van slechts drie millimeter. Vergeet, wanneer u deze grot bezoekt, niet om een trui of vest mee te nemen. De temperatuur in de grot bedraagt het heel jaar door dertien graden, waar het buiten de grot tijdens de zomermaanden erg warm kan zijn. Een bezoekje aan deze prachtige grot is meer dan de moeite waard!
Grot van Thouzon

De grot van Thouzon bezoeken?

Wilt u deze mooie grot zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over de Vaucluse ook interessant: