Jardin des Doms

Le Jardin des Doms is een mooi park in het centrum van de stad Avignon. Dit mooie park staat bekend om de prachtige natuur en haar mooie vijver. Het park ligt op het Rocher des Doms, een grote richel dertig meter boven de rivier Rhône. Naast het Palais des Papes en de Pont Saint-Bénézet staat Le Jardin des Doms bekend als een van de leuke bezienswaardigheden in de stad Avignon.

Geschiedenis van Jardin des Doms

De rots waar vandaag de dag het mooie park op ligt, het Rocher des Doms, werd al in de prehistorie bewoond. Dit blijkt uit verschillende opgravingen, waarbij kleine versierde zuilen zijn gevonden. Men vermoed dat, toen de Romeinen dit gebied veroverden, zij bovenop de rots een kleine kolonie stichtten. Ook neemt men aan dat hier een kleine tempel ter ere van de Romeinse godin Diana heeft gestaan. Tijdens de middeleeuwen was de rots een toevluchtsoord voor de inwoners van de plaats Avignon. Deze kalkstenen rots was relatief gemakkelijk te verdedigen en was een veilig toevluchtsoord in het geval van overstromingen van de rivier Rhône. In het jaar 1830 besloot men tot de aanleg van het mooie park Jardin des Doms, dat al snel uit zou groeien tot een van de meest geliefde bezienswaardigheden in de stad Avignon.

Jardin des Doms vandaag de dag

Wanneer u vandaag de dag de stad Avignon bezoekt, is een wandeling door dit prachtige park absoluut de moeite waard. Een bezoekje aan dit mooie park is prima te combineren met bezoekjes aan het Palais des Papes en Pont Saint-Bénézet. Voor een uitgebreide wandeling door het park kunt u gerust een uurtje de tijd nemen. Vanuit het park kunt u genieten van een weids uitzicht over de historische binnenstad van Avignon en de rivier Rhône. Aan de horizon kunt u de Mont Ventoux zien liggen. Wanneer u de stad Avignon bezoekt is een wandeling door het mooie Jardin des Doms meer dan de moeite waard.
Jardin des Doms

Jardin des Doms bezoeken?

Wilt u zelf door dit mooie park wandelen? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over de Vaucluse ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk