Kasteel van Le Barroux

Het kasteel van Le Barroux is een groot kasteel dat hoog uittorent boven het plaatsje Le Barroux in het departement Vaucluse. Dit indrukwekkende kasteel werd gebouwd in de twaalfde eeuw na Christus en staat bekend als een van de mooiste kastelen in de Vaucluse.Kasteel van Le Barroux

Geschiedenis van het kasteel van Le Barroux

In de twaalfde eeuw na Christus werd het gebied dat vandaag de dag bekend staat als de Vaucluse bedreigd door invallen van de Saracenen en Italianen. Om de vlaktes van de Vaucluse te kunnen beschermen tegen deze invallen, werd dit kasteel gebouwd. Tot aan de achttiende eeuw veranderde het kasteel meerdere malen van eigenaar. Zo heeft het kasteel onder meer toebehoord aan adellijke families uit de plaatsen Ricavi, Peyre, Cardaillac en Gigondas. Door de eeuwen heen is het kasteel meerdere keren verbouwd. Hierbij veranderde het aanzien van het kasteel aanzienlijk. Waar het kasteel eerst een nagenoeg onbewoonbare militaire burcht was, veranderde het dankzij de verschillende verbouwingen door de eeuwen heen in een schitterende residentie.

De recentere verdedigingswerken van het kasteel dateren uit de zeventiende eeuw en zijn gebouwd onder aanvoering van niemand minder dan de beroemde Franse fortenbouwer Vauban. Als gevolg van de Franse Revolutie is het kasteel in de negentiende eeuw echter nagenoeg in zijn geheel vervallen tot een ruïne. Voor meer dan 150 jaar werd het ooit zo imposante kasteel gebruikt als steengroeve. Tussen 1929 en 1939 werd het kasteel echter grotendeels hersteld. Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog werd het kasteel in brand gestoken door de Duitse bezetters, waardoor de eerdere herstelwerkzaamheden teniet werden gedaan. In 1960 besloot men het kasteel nogmaals volledig te herstellen. Dit maal bleef het kasteel gespaard van tegenspoed.

Het kasteel van Le Barroux vandaag de dag

Vandaag de dag is het kasteel van Le Barroux een van de leukste bezienswaardigheden om te bezoeken wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Vaucluse. Ondanks haar turbulente geschiedenis waarin het kasteel meerdere malen opnieuw opgebouwd moest worden, waant u zich tijdens een bezoek aan dit kasteel terug in de tijd. Voor een uitgebreid bezoek aan dit indrukwekkende kasteel kunt u gerust een middagje de tijd nemen. Vanuit het kasteel kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de omringende omgeving. Een bezoekje aan dit indrukwekkende kasteel is absoluut de moeite waard.
Kasteel van Le Barroux

In de omgeving van het kasteel van Le Barroux

Dit indrukwekkende kasteel ligt in het departement Vaucluse. In dit gedeelte van de regio Provence zijn veel mooie bezienswaardigheden en steden en dorpen te vinden. Dit gebied is dan ook meer dan geschikt als vakantiebestemming. Wij hebben voor u de leukste bezienswaardigheden in Vaucluse en de mooiste steden en dorpen in Vaucluse inzichtelijk gemaakt. Ook hebben wij de bezienswaardigheden en steden en dorpen elders in de regio Provence uitgebreid beschreven.

Het kasteel van Le Barroux bezoeken?

Wilt u dit indrukwekkende kasteel zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de nabije omgeving. Wij hebben voor u de beste aanbieders van vakantiehuizen, campings en hotels in het departement Vaucluse op een rijtje gezet. Zo kunt u eenvoudig en snel een geschikte vakantiebestemming in dit gedeelte van de regio Provence vinden!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over de Vaucluse ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk