Kasteel van Tarascon

Het kasteel van Tarascon is een zeer zwaar verdedigd kasteel met muren van bijna vijftig meter hoog en staat bekend als een van de mooiste middeleeuwse kastelen in heel Frankrijk. Het kasteel is gelegen in de plaats Tarascon, in het departement Bouches-du-Rhône, ongeveer 23 kilometer ten zuiden van de stad Avignon.Kasteel van Tarascon

Geschiedenis van het kasteel van Tarascon

Het kasteel van Tarascon werd in de vijftiende eeuw na Christus gebouwd op haar locatie aan de oever van de rivier Rhône, waar eerder een fort had gestaan. Het kasteel werd gebouwd om de Provence te verdedigen tegen aanvallen van vijandelijke volkeren. De locatie waarop het kasteel gebouwd werd was strategisch gezien zeer belangrijk, vanwege de vele belangrijke handelsroutes in de nabije omgeving. Omdat de Provence na de vijftiende eeuw na Christus officieel tot Frankrijk toebehoorde, verloor het kasteel van Tarascon zijn strategische waarde.

Tijdens de zeventiende eeuw na Christus deed het kasteel dienst als gevangenis. Na de Franse Revolutie raakte het kasteel in verval. Vanaf de negentiende eeuw na Christus is meerdere keren de beslissing uitgesproken om het vervallen kasteel in zijn geheel te slopen, maar deze plannen zijn nooit doorgezet. Pas vanaf 1932 begon men met de restauratie van het ooit zo imposante kasteel. Dankzij deze omvangrijke herstelwerkzaamheden is het kasteel van Tarascon tot op de dag van vandaag te bewonderen.

Het kasteel van Tarascon vandaag de dag

Vandaag de dag staat het dit indrukwekkende bouwwerk bekend als een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden in de Provence. Volgens velen behoort het kasteel zelfs tot de mooiste kastelen in heel Frankrijk. Wanneer u dit mooie kasteel bezoekt, kunt u kiezen om deel te nemen aan een van de dagelijks georganiseerde rondleidingen. U kunt er echter ook voor kiezen om het kasteel op eigen gelegenheid te verkennen. Voor een uitgebreid bezoek aan dit mooie kasteel kunt u gerust twee uur de tijd nemen. Of u er nou voor kiest om het kasteel op eigen gelegenheid te verkennen, of om deel te nemen aan een rondleiding: een bezoekje aan dit indrukwekkende kasteel is meer dan de moeite waard!
Kasteel van Tarascon

Het kasteel van Tarascon bezoeken?

Wilt u dit indrukwekkende kasteel zelf bezoeken? Zoek hier naar een mooie vakantiewoning, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Bouches-du-Rhône ook interessant: