Lac de Castillon

Het Lac de Castillon is een groot stuwmeer vlakbij de plaats Castellane, in het departement Alpes-de-Haute-Provence. Het meer strekt zich uit over ongeveer acht kilometer tussen Castellane en Saint-André-les-Alpes en beslaat bijna 500 hectare. Het is het op een na grootste stuwmeer in dit gebied, alleen het Lac de Sainte-Croix is groter. In de zomer is dit meer een geliefde vakantiebestemming voor watersporters.Lac de Castillon

Geschiedenis van het Lac de Castillon

Het Lac de Castillon ontstond door de bouw van de dam van Castillon. Het idee om hier een dam aan te leggen dateert al uit 1895. In 1928 begon men met de bouw van de dam. De dam werd deels gefinancierd van het enorme geldbedrag dat de Duitsers na de Eerste Wereldoorlog aan Frankrijk af moesten dragen voor herstelwerkzaamheden. Deze bedragen kwamen voort uit het Verdrag van Versailles. De bouw van de dam werd, mede door de Tweede Wereldoorlog, pas twintig jaar later, in 1948 afgerond. Het bouwwerk van 95 meter hoog en 200 meter breed zorgde er vanaf dat jaar voor dat het Lac de Castillon ontstond. Door de jaren heen werd het meer ontdekt door het toerisme. Ook kwamen er steeds meer faciliteiten voor watersporters, waardoor de omgeving rond het meer door de jaren heen uitgroeide tot een van de meest geliefde vakantiebestemmingen in de Provence.

Lac de Castillon vandaag de dag

Vandaag de dag is het Lac de Castillon absoluut een bezoekje waard wanneer u uw vakantie doorbrengt in de nabije omgeving. Een uitstapje naar dit kunstmatige meer is leuk voor het hele gezin. Zo kunt u hier onder meer kano’s en waterfietsen huren voor leuke tochtjes over het meer. In een van de vele baaitjes van dit meer kunt u heerlijk tot rust komen, terwijl u een verkoelende duik neemt in het azuurblauwe water. Een bezoekje aan dit mooie meer is prima te combineren met uitstapjes naar de Gorges du Verdon of Castellane.
Lac de Castillon

In de omgeving van Lac de Castillon

Dit mooie meer ligt in het departement Alpes-de-Haute-Provence. In dit gedeelte van de regio Provence zijn veel mooie bezienswaardigheden en steden en dorpen te vinden. Dit gebied is dan ook meer dan geschikt als vakantiebestemming. Wij hebben voor u de leukste bezienswaardigheden in Alpes-de-Haute-Provence en de mooiste steden en dorpen in Alpes-de-Haute-Provence inzichtelijk gemaakt. Ook hebben wij de bezienswaardigheden en steden en dorpen elders in de regio Provence uitgebreid beschreven.

Lac de Castillon bezoeken?

Wilt u dit mooie meer zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de nabije omgeving. Wij hebben voor u de beste aanbieders van vakantiehuizen, campings en hotels in het departement Alpes-de-Haute-Provence op een rijtje gezet. Zo kunt u eenvoudig en snel een geschikte vakantiebestemming in dit gedeelte van de regio Provence vinden!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Alpes-de-Haute-Provence ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk