Lac de Castillon

Het Lac de Castillon is een groot stuwmeer vlakbij de plaats Castellane, in het departement Alpes-de-Haute-Provence. Het meer strekt zich uit over ongeveer acht kilometer tussen Castellane en Saint-André-les-Alpes en beslaat bijna 500 hectare. Het is het op een na grootste stuwmeer in dit gebied, alleen het Lac de Sainte-Croix is groter. In de zomer is dit meer een geliefde vakantiebestemming voor watersporters.Lac de Castillon

Geschiedenis van het Lac de Castillon

Het Lac de Castillon ontstond door de bouw van de dam van Castillon. Het idee om hier een dam aan te leggen dateert al uit 1895. In 1928 begon men met de bouw van de dam. De dam werd deels gefinancierd van het enorme geldbedrag dat de Duitsers na de Eerste Wereldoorlog aan Frankrijk af moesten dragen voor herstelwerkzaamheden. Deze bedragen kwamen voort uit het Verdrag van Versailles. De bouw van de dam werd, mede door de Tweede Wereldoorlog, pas twintig jaar later, in 1948 afgerond. Het bouwwerk van 95 meter hoog en 200 meter breed zorgde er vanaf dat jaar voor dat het Lac de Castillon ontstond. Door de jaren heen werd het meer ontdekt door het toerisme. Ook kwamen er steeds meer faciliteiten voor watersporters, waardoor de omgeving rond het meer door de jaren heen uitgroeide tot een van de meest geliefde vakantiebestemmingen in de Provence.

Lac de Castillon vandaag de dag

Vandaag de dag is het Lac de Castillon absoluut een bezoekje waard wanneer u uw vakantie doorbrengt in de nabije omgeving. Een uitstapje naar dit kunstmatige meer is leuk voor het hele gezin. Zo kunt u hier onder meer kano’s en waterfietsen huren voor leuke tochtjes over het meer. In een van de vele baaitjes van dit meer kunt u heerlijk tot rust komen, terwijl u een verkoelende duik neemt in het azuurblauwe water. Een bezoekje aan dit mooie meer is prima te combineren met uitstapjes naar de Gorges du Verdon of Castellane.
Lac de Castillon

Het Lac de Castillon bezoeken?

Wilt u dit prachtige stuwmeer zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Alpes-de-Haute-Provence ook interessant: