Lac de Saint-Cassien

Het Lac de Saint-Cassien is een stuwmeer in het departement Var, in de nabij de plaatsen Fayence, Montauroux en Callian. Het meer staat bekend om de schitterende natuur, en de kleine strandjes waar het tijdens de warme zomerdagen heerlijk vertoeven is. De nabije omgeving van het Lac de Saint-Cassien is dan ook een geliefde vakantiebestemming.Lac de Saint-Cassien

Geschiedenis van het Lac de Saint-Cassien

De geschiedenis van het Lac de Saint-Cassien begint met de bouw van de stuwdam. De bouw van deze dam, gelegen in de vallei van de rivier Siagne, begon in het jaar 1962. Vier jaar later werd de bouw van de dam afgerond, waardoor het meer van Saint-Cassien ontstond. Door de aanwezigheid van dit meer kwam er een goed alternatief voor het Lac de Sainte-Croix, en het Lac de Serre-Ponçon. In de jaren na 1966 werd het gebied rondom het meer steeds populairder onder vakantiegangers. De aanwezigheid van dit stuwmeer zorgde er voor dat steeds meer toeristen de weg naar de omgeving van dit stuwmeer wisten te vinden. Hier profiteerden nabijgelegen plaatsjes als Fayence, Mons, Montauroux en Callian van mee.

Het Lac de Saint-Cassien vandaag de dag

Vandaag de dag is de omgeving van dit stuwmeer een van de meest geliefde vakantiebestemmingen in de Provence. Voor een bezoekje aan dit meer kunt u gerust een dag de tijd nemen. Zo kunt u hier bijvoorbeeld waterfietsen huren, waarmee u naar een van de vele, rustige strandjes kunt varen. Tijdens de warme zomerdagen kunt u heerlijk afkoelen in het water. Een bezoek aan dit meer is een prima alternatief voor de soms wel drukke zandstranden van de Middellandse Zee, ongeveer dertig kilometer verderop. In de omgeving van dit meer is genoeg te zien en te beleven, met mooie plaatsjes als Saint-Paul-en-Forêt, Fayence, Mons, Montauroux en Callian op rijafstand. Ook mooie plaatsen als Grasse, Cannes en Antibes zijn prima bereikbaar vanuit de nabije omgeving van dit prachtige meer. De omgeving rondom het meer van Saint-Cassien is dan ook een ideale vakantiebestemming voor een heerlijke vakantie in het departement Var!
Lac de Saint-Cassien

Het Lac de Saint-Cassien bezoeken?

Wilt u dit prachtige meer zelf bezoeken? Zoek hier een leuk vakantiehuis, een mooie camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Var ook interessant: