Massif de l’Esterel

Het Massif de l’Esterel is een vulkanisch gebergte in het departement Var, aan de kustlijn van de Middellandse Zee, grofweg tussen de plaatsen Saint-Raphaël en Mandelieu.

Geschiedenis van het Massif de l’Esterel

Massif de l'Esterel
Het Massif de l’Esterel kent een rijke geschiedenis. Zo zijn er voorwerpen gevonden die er op duiden dat het gebied in de prehistorie al bewoond is geweest. Zo zijn er onder meer speerpunten en vuurstenen gevonden. Rond het jaar 600 voor Christus vestigden Griekse handelaren zich aan de kustlijn bij het Esterel gebergte. Zij stichtten onder meer steden als Antipolis (het huidige Antibes) en Nikaia (het huidige Nice). Mede door de onherbergzaamheid van het Massif en haar dichte bossen was het gebied later in de geschiedenis het jachtterrein van rovers, die onder meer reizigers en belastingambtenaren in dit gebied beroofden.

In zowel de twintigste als de eenentwintigste eeuw werd het Massif geteisterd door meerdere grote branden, zoals in de jaren 1964, 1986, 2003 en 2007. Zo werden in het jaar 1964 nagenoeg alle bossen verwoest door uitslaande branden. Na de laatste grootschalige brand in dit gebied, in 2007, zijn er vele watertanks geplaatst die dergelijke verwoestende branden in de toekomst moeten helpen bestreiden.

Het Massif de l’Esterel vandaag de dag

Vandaag de dag staat het Massif de l’Esterel bekend als een van de mooiste natuurgebieden langs de kust van de Middellandse Zee. Het gebied is dan ook een geliefde vakantiebestemming. Ook is het een ideale uitvalsbasis voor een heerlijke vakantie aan de Middellandse Zee. Met mooie plaatsen als Fréjus, Saint-Raphaël, Draguignan, Cannes, Antibes en Grasse is er in de omgeving van het Massif de l’Esterel genoeg te zien en te beleven. Ook uitstapjes naar het typisch Provençaalse binnenland, met prachtige plaatsjes als Fayence, Mons en Seillans behoren tot de mogelijkheden. Het Massif is een ideale vakantiebestemming voor een heerlijke vakantie in het zonnige zuiden van Frankrijk!
Massif de l'Esterel

Het Massif de l’Esterel bezoeken?

Wilt u dit prachtige natuurgebied zelf verkennen? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Var ook interessant: