Massif des Maures

Het Massif des Maures is een mooie bergketen in het departement Var. Dit bergmassief ligt tussen de plaatsen Fréjus en Hyères en staat bekend om de prachtige natuur. Dit gebied is dan ook een ideale vakantiebestemming voor wandelaars en natuurliefhebbers!

Geschiedenis van het Massif des Maures

De naam van deze bergketen zou ‘het duistere massief’ betekenen. Deze naam zou verwijzen naar de dichte begroeiing van dit gebied. Al in de vierde eeuw voor Christus werd dit gebied gekoloniseerd door Griekse handelaren uit de plaats Massilia, het hedendaagse Marseille. Vanwege de gunstige ligging aan de Middellandse Zee groeiden verschillende plaatsjes in de nabijheid van het Massif des Maures uit tot belangrijke havenplaatsen. Nadat de Romeinen dit gebied veroverden, stichtten zij ook meerdere plaatsjes in het binnenland. Later in de geschiedenis werd er op het hoogste punt van het bergmassief, op 780 meter hoogte, de Notre-Dame-des-Anges gebouwd. Dit heiligdom is tot op de dag van vandaag een drukbezocht bedevaartsoord. Door de eeuwen heen heeft het Massif des Maures zijn kenmerkende landschap behouden. Daarom staat dit gebied tot op de dag van vandaag bekend als een van de meest geliefde vakantiebestemmingen in het departement Var!

Het Massif des Maures vandaag de dag

Bent u een natuurliefhebber en een geoefende wandelaar? Dan is deze mooie bergketen een ideale vakantiebestemming. Met zijn uitgestrekte bossen en het bijna ongerepte landschap kunt u in dit gebied helemaal tot rust komen. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in de omgeving van dit prachtige gebied is een ritje over de Corniche des Maures meer dan de moeite waard. Deze toeristische autoroute overschrijdt de vele mooie bergpassen in deze streek en is dan ook de perfecte manier om dit prachtige natuurgebied te ontdekken!

Massif des Maures bezoeken?

Wilt u deze prachtige bergketen zelf verkennen? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Var ook interessant: