Voorzieningen op de Mont Ventoux

[maxbutton id=”1″]

Hotels en restaurants op de Mont Ventoux

Chalet Reynard

Als u de Mont Ventoux via de zuidkant of de oostkant benaderd, komt u op 1440 meter hoogte, daar waar het maanlandschap begint, aan bij Chalet Reynard.

Chalet Reynard Mont Ventoux
Chalet Reynard Mont Ventoux

Sinds haar oprichting in 1927 tot aan de dag van vandaag doet Chalet Reynard dienst als bar, restaurant, hotel en skistation voor zowel automobilisten, fietsers en wandelaars, als voor paragliders en skiërs in de winter. Indien u wenst om een kamer te boeken voor een of meerdere nachten, wordt u aangeraden om te reserveren. Het kameraanbod is namelijk beperkt. U kunt reserveren door te bellen of een email te sturen. U wordt aangeraden om een geruime tijd van tevoren te reserveren, omdat de ervaring heeft geleerd dat Chalet Reynard in de zomermaanden vrijwel altijd is volgeboekt.

Chalet Liotard Mont Ventoux
Chalet Liotard Mont Ventoux

Chalet Liotard

Indien u de Mont Ventoux vanaf de noordkant benaderd, komt u op circa vijf kilometer van de top aan bij Chalet Liotard. Evenals Chalet Reynard aan de andere kant van de berg, doet ook Chalet Liotard dienst als bar, restaurant, hotel en skistation. Chalet Liotard ligt aan de voet van de skipisten van Mont Serein en beschikt over een terras alwaar u naar hartenlust kunt genieten van het prachtige uitzicht over de Alpen. Ook hier wordt aangeraden om vooraf te reserveren indien u wenst om hier een of meerdere nachten door te brengen.

Op de top

Op de top van de Mont Ventoux bevindt zich een souvenirwinkel alwaar u talloze verschillende souvenirs van de Mont Ventoux kunt kopen. Tegenover de souvenirwinkel is een gigantische snoepkraam te vinden, alwaar u de calorieën die u verbrandde door de Mont Ventoux per fiets te beklimmen, er gemakkelijk weer aan kunt eten!

De Mont Ventoux bezoeken?

Wilt u zelf ervaren hoe indrukwekkend het uitzicht is vanaf de top van de Mont Ventoux? Klik dan hier voor vakantiehuizen in de nabije omgeving!

Snoepkraam Mont Ventoux
Snoepkraam Mont Ventoux

[note color=”#ffffff”]

Op vakantie naar de Provence?

Vakantiehuizen in de Provence
Campings in de Provence[/note]

[adrotate group=”1″]