Notre-Dame de la Garde

Notre-Dame de la Garde is een indrukwekkende basiliek in Marseille. Deze basiliek staat bekend als een van de mooiste bezienswaardigheden in deze stad. Deze basiliek is gesitueerd op het hoogste punt van de stad, een kalkstenen rots van 162 meter hoog.

Geschiedenis van Notre-Dame de la Garde

De kalkstenen rots waar vandaag de dag de Notre-Dame de la Garde op ligt, werd al vroeg in de geschiedenis gezien als belangrijke locatie. Vanaf deze hoge rots kon men de omringende omgeving goed in de gaten houden. Ook diende de heuvel als oriëntatiepunt voor zeelieden. In de dertiende eeuw besloot men om een kapel te bouwen op deze rots. Maître Pierre, een priester uit Marseille, werd geïnspireerd om de bouw van deze kapel op zich te nemen. Na zijn dood in 1256 werd de kapel een priorij. In deze zestiende eeuw stond er een fort op deze locatie, dat een belangrijke rol speelde in de Italiaanse oorlog van 1536 tot 1538.

De basiliek van Notre-Dame de la Garde werd gebouwd op de fundamenten van dit kasteel. De bouw van de basiliek begon in het jaar 1852 en werd 21 jaar later afgerond. De basiliek was ontworpen door architect Henri-Jacques Espérandieu. Hoewel de bouw van de basiliek nog niet was afgerond, werd de basiliek van Notre-Dame de la Garde op 5 juni 1864 ingewijd.

Notre-Dame de la Garde vandaag de dag

Vandaag de dag staat de basiliek van Notre-Dame de la Garde bekend als een van de mooiste bezienswaardigheden van de stad Marseille. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in, of in de nabije omgeving van deze stad is een bezoekje aan deze basiliek meer dan de moeite waard. Wanneer u besluit deze indrukwekkende basiliek te bezoeken kunt u er voor kiezen om deel te nemen aan een rondleiding. Tijdens de rondleiding vertelt een deskundige gids u alles over dit indrukwekkende bouwwerk. Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om de basiliek op eigen gelegenheid te bezoeken. De toegang tot de basiliek is gratis. Voor een uitgebreid bezoek aan deze basiliek kunt u gerust anderhalf uur de tijd nemen. Wanneer u de stad Marseille bezoekt kan een bezoekje aan deze indrukwekkende basiliek absoluut niet ontbreken!
Notre-Dame de la Garde

Note-Dame de la Garde bezoeken?

Wilt u dit indrukwekkende bouwwerk zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Bouches-du-Rhône ook interessant: