Okergroeve van Bruoux

De okergroeve van Bruoux was een van de belangrijkste okergroeven in heel Frankrijk, bij het plaatsje Gargas in het departement Vaucluse. Evenals de okergroeve bij Roussillon staat de okergroeve van Bruoux bekend om haar prachtige rode kleuren. De okergroeve van Bruoux ligt middenin een dennenbos, en bestaat uit circa 50 kilometer aan galerijen, door de jaren heen uitgegraven door de mijnwerkers. Okergroeve van Bruoux

Geschiedenis van de Okergroeve van Bruoux

De okergroeve van Bruoux werd in het jaar 1848 voor het eerst in gebruik genomen. Uit de ijzerhoudende klei uit de groeve werden zowel gele als rode verfstoffen gewonnen. Met name in de achttiende eeuw na Christus was de vraag naar verfstoffen voor textiel enorm hoog, wat resulteerde in de opening van meerdere okergroeven, waaronder de okergroeve bij Roussillon en deze mooie okergroeve. Op het hoogtepunt van de okerindustrie, in het jaar 1890, werd er voor maar liefst 20.000 ton aan oker gewonnen. Na afloop van de Tweede Wereldoorlog werden de werkzaamheden in de okergroeve gestaakt, mede vanwege de steeds modernere en efficiëntere delftechnieken. Vanaf dit moment werd de locatie toegankelijk gemaakt voor bezoekers.

De okergroeve van Bruoux vandaag de dag

Vandaag de dag is deze mooie okergroeve opengesteld voor bezoekers, en is het een van de meest interessante bezienswaardigheden in het departement Vaucluse. Het enorme labyrint aan gangen, gegraven door de prachtige rode okergrond, is te bezoeken onder begeleiding van een gids. In een rondleiding van ongeveer een uur wordt u alles verteld over de geschiedenis van deze bijzondere okergroeve en kunt u zich vergapen aan de prachtige gekleurde gangen. Een bezoekje aan deze prachtige okergroeve is een bijzondere ervaring en meer dan de moeite waard wanneer u uw vakantie doorbrengt in de Vaucluse!
Okergroeve van Bruoux

De okergroeve van Bruoux bezoeken?

Wilt u deze prachtige okergroeve zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over de Vaucluse ook interessant: