Parc National des Écrins

Parc National des Écrins is een bijzonder mooi regionaal natuurpark in het departement Hautes-Alpes. Dit mooie park staat bekend om zijn besneeuwde bergtoppen, de helderblauwe meren en prachtige, uitgestrekte bossen. Het is dan ook niet voor niets dat dit natuurpark een geliefde vakantiebestemming is onder natuurliefhebbers en wandelaars.

Geschiedenis van het Parc National des Écrins

De geschiedenis van het Parc National des Écrins begint in 1913. In dit jaar werd het Parc National de la Bérarde opgericht in het departement Hautes-Alpes. Dit natuurgebied werd opgericht om de flora en fauna in dit gebied een beschermde status te kunnen bieden. Het Parc National de la Bérarde werd in 1973 samengevoegd met enkele andere natuurparken, waardoor er een groot nieuw natuurpark ontstond. Dit natuurpark zou bekend komen te staan onder de naam ‘Parc National des Écrins’. Sinds de oprichting beslaat dit park meer dan 90.000 hectare en heeft het een omliggende, beschermde zone van nog eens 180.000 hectare. Door de jaren heen is dit bijzondere natuurpark uitgegroeid tot een van de mooiste vakantiebestemmingen in het zuiden van Frankrijk.

Parc National des Écrins vandaag de dag

Wanneer u vandaag de dag uw vakantie doorbrengt in het departement Hautes-Alpes of in een van de aangrenzende departementen, is het absoluut de moeite waard om dit mooie natuurpark te verkennen. Zo zijn er talloze wandelroutes uitgezet via welke u de prachtige landschappen kunt bewonderen. De GR54 staat bekend als een van de mooiste wandelroutes in dit gebied en gaat langs hoge bergtoppen waardoor u van adembenemende uitzichten kunt genieten. Ook zijn er in dit park verschillende gletsjers te vinden. Zo kunt u onder meer de Glacier Blanc bezoeken, evenals de Glacier de la Girose en de Glacier de la Meije. Bent u een natuurliefhebber? Dan is een bezoekje aan dit prachtige regionale natuurpark meer dan de moeite waard!

Het Parc National des Écrins bezoeken?

Wilt u dit prachtige natuurpark zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Hautes-Alpes ook interessant: