Porquerolles

Porquerolles, ook wel bekend als Île de Porquerolles, is een prachtig eiland aan de kust bij Hyères, in het departement Var. Dit eiland staat bekend om zijn prachtige natuur en is bereikbaar met de veerpont vanuit Toulon en Hyères.Porquerolles

Geschiedenis van Porquerolles

Op het eiland zijn verschillende sporen gevonden die er op duiden dat dit eiland al vroeg in de geschiedenis bewoond moet zijn geweest. Zo is uit opgravingen gebleken dat onder meer de Kelten hier een klein vissersdorpje moeten hebben gesticht. Ook is duidelijk dat de Romeinen zich in het verleden op dit eiland gevestigd hebben. Zo is er onder meer een mozaïeken vloer gevonden die dit bevestigd. Door de eeuwen heen is de bevolking van het eiland meerdere malen slachtoffer geweest van plunderingen door piraten. Ook werd het eiland in 1198 en 1505 aangevallen door de Saracenen. Vanwege de strategische waarde van het eiland besloot men in de zestiende eeuw om het Château Sainte-Agathe te bouwen. Ondanks de aanwezigheid van dit fort slaagden de Engelsen er in om het eiland Porquerolles te veroveren. Sinds 1971 is het eiland eigendom van de Franse staat en sinds 2012 staat het eiland officieel bekend als nationaal park.

Porquerolles vandaag de dag

Vandaag de dag staat dit bijzondere eiland bekend als een van de mooiste bezienswaardigheden in het departement Var. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in de omgeving van Hyères of Toulon is het absoluut de moeite waard om eens met de veerpont naar dit eiland te varen. Een oversteek met de veerpont kost negen euro per persoon. Op het eiland zijn verschillende wandelroutes en fietsroutes aangelegd, zodat u dit bijzondere eiland gemakkelijk kunt verkennen. Wanneer u Porquerolles bezoekt, kan een bezoekje aan het Château Sainte-Agathe niet ontbreken. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de dag door te brengen op een van de prachtige zandstranden!
Porquerolles

Porquerolles bezoeken?

Wilt u dit bijzondere eiland zelf verkennen? Zoek hier een leuk vakantiehuis, een mooie camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Var ook interessant: