Route Napoléon

De Route Napoléon is een toeristische route die begint in de plaats Cannes in het departement Alpes-Maritimes en eindigt bij de plaats Grenoble, in het departement Isère. De route werd geopend in 1932 en volgt het historische traject dat Napoléon Bonaparte volgde toen hij terugkeerde uit ballingschap van het eiland Elba.Route Napoléon

Geschiedenis van de Route Napoléon

Nadat de legers van Napoléon in het jaar 1813 de slag bij Leipzig verloren, stortte het Eerste Franse Keizerrijk van Napoléon in zijn geheel in. Een jaar later, in 1814, werd Napoléon verbannen naar het Italiaanse eiland Elba. Het zou echter niet lang duren voordat Napoléon van het eiland ontsnapte. Zo landde Napoléon met enkele vertrouwelingen op 1 maart 1815 in Golfe-Juan, vlakbij het hedendaagse Cannes. Hier begon Napoléon’s reis naar Parijs. Napoléon koos er voor om via de bergen richting Lyon te reizen, om zo enkele koningsgezinde dorpen in de vallei van de Rhône te ontlopen. Tijdens zijn reis nam het aantal sympathisanten alsmaar toe. Uiteindelijk slaagde Napoléon er in om de route van 324 kilometer af te leggen in zes dagen.

Route Napoléon vandaag de dag

Vandaag de dag staat deze mooie route bekend als een van de meest bijzondere toeristische routes in het zuiden van Frankrijk. Iedere zomer weer kiezen velen er dan ook voor om de route per auto af te leggen. Dit doet men niet zomaar, want de route gaat namelijk langs vele mooie plaatsen zoals Grasse, Castellane, Digne-les-Bains, Sisteron, Gap en uiteindelijk Grenoble. Op de route zijn ook verschillende mooie uitzichtpunten te vinden. Wanneer u er voor kiest om deze mooie route al dan niet gedeeltelijk af te leggen tijdens uw zomervakantie in het zuiden van Frankrijk, raden wij aan om dit te combineren met een of meerdere hotelovernachtingen. Zo kunt u rustig aan deze bijzondere route afleggen!
Route Napoléon

In de omgeving van de Route Napoléon

Deze prachtige route ligt in het departement Alpes-Maritimes. In dit gedeelte van de regio Provence zijn veel mooie bezienswaardigheden en steden en dorpen te vinden. Dit gebied is dan ook meer dan geschikt als vakantiebestemming. Wij hebben voor u de leukste bezienswaardigheden in Alpes-Maritimes en de mooiste steden en dorpen in Alpes-Maritimes inzichtelijk gemaakt. Ook hebben wij de bezienswaardigheden en steden en dorpen elders in de regio Provence uitgebreid beschreven.

De Route Napoléon bezoeken?

Wilt u deze prachtige route zelf verkennen? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de nabije omgeving. Wij hebben voor u de beste aanbieders van vakantiehuizen, campings en hotels in het departement Alpes-Maritimes op een rijtje gezet. Zo kunt u eenvoudig en snel een geschikte vakantiebestemming in dit gedeelte van de regio Provence vinden!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Alpes-Maritimes ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk