Le Train des Pignes

Le Train des Pignes is een leuk treintje dat van Nice naar Digne-les-Bains rijdt. Een ritje met le Train des Pignes is een ideale manier om de Provence te verkennen. Tijdens de prachtige rit, die ongeveer drie uur duurt, komt u langs vele mooie plaatsjes zoals bijvoorbeeld Entrevaux. Ook kunt u tijdens de rit genieten van prachtige vergezichten, zoals bijvoorbeeld over de Vésubie-vallei of de Gorges du Verdon.Le Train des Pignes

Geschiedenis van le Train des Pignes

De spoorlijn van le Train des Pignes vind zijn oorsprong in de negentiende eeuw. Toen het graafschap van Nice officieel werd toebedeeld aan Frankrijk, had dat gevolgen voor de grens met Italië. Verschillende generaals uit het Franse leger kaartten aan dat er in het gebied geen snelle spoorverbinding aanwezig was. Dit zou betekenen dat wanneer Italië onverwachts aan zou vallen, het te lang zou duren voordat de Franse soldaten ter plekke zouden zijn. Op 18 mei 1878 werd de aanleg van het spoor goedgekeurd. Het eerste deel van de spoorlijn, ten oosten van de plaats Draguignan, werd in 1889 geopend. Tijdens de Tweede Wereldoorlog raakte het spoor zwaar beschadigd door bombardementen en na de oorlog had de spoorlijn zijn strategische waarde verloren. Daarom werd na de Tweede Wereldoorlog besloten om de spoorlijn in te zetten voor het toerisme. Nu, vele jaren later, staat le Train des Pignes bekend als een van de leukste dingen om te doen in de Provence!

Le Train des Pignes vandaag de dag

Wanneer u uw vakantie doorbrengt in de Provence is een ritje met Le Train des Pignes absoluut de moeite waard. De circa drie uur lang durende rit is een waar genot, omdat het treintje langs vele prachtige gebieden en plaatsjes in de Provence rijdt. Onderweg stopt deze bijzondere trein op vele stations. Bij deze stations kunt u uitstappen om te genieten van de prachtige omgeving. Tijdens de zomermaanden rijdt er ook een stoomtrein over dit spoor. Voor een nostalgisch ritje in zo’n stoomtrein kunt u kaartjes kopen bij het Office de Tourisme in Saint André les Alpes-Barrême. Of u nou reist een een moderne trein of in een van de bijzondere stoomtreinen: een ritje met Le Train des Pignes is een hele leuke dagbesteding wanneer u uw vakantie doorbrengt in dit gebied!
Le Train des Pignes

Le Train des Pignes bezoeken?

Wilt u zelf een ritje maken in deze bijzondere trein om zo de pracht van de Provence te ervaren? Zoek hier een leuk vakantiehuis, een mooie camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Alpes-Maritimes ook interessant: