Villa Ephrussi de Rothschild

Villa Ephrussi de Rothschild is een enorme, prachtige villa bij het plaatsje Saint-Jean-Cap-Ferrat, tussen Nice en Monaco. De Franse Rivièra is al eeuwen lang een van de meest geliefde toevluchtsoorden voor de rijken der aarde. Aan de Côte d’Azur zijn dan ook vele mooie, grote villa’s gebouwd. Villa Ephrussi de Rothschild is de bekendste villa in dit gebied en is omringd door maar liefst negen verschillende tuinen.

Geschiedenis van Villa Ephrussi de Rothschild

Villa Ephrussi de Rothschild werd tussen 1905 en 1912 gebouwd in opdracht van Barones Béatrice de Rothschild. Deze barones maakte deel uit van de bekende Rothschild familie, een machtige en rijke Franse bankiersfamilie. Als vrouw van de bankier baron Maurice de Ephrussi, liet zij de Franse architect Aaron Messiah een roze kleurige villa ontwerpen. De villa verrees op het schiereiland Cap Ferrat, met uitzicht op de Middellandse Zee. Al snel na de bouw van de villa richtte de barones de villa in met antieke meubels, prachtige schilderwerken, bijzondere kunstsculpturen en haar uitgebreide collectie aan zeldzaam porselein. De negen tuinen rondom de villa werden ontworpen door de Franse landschapsarchitect Achille Duchêne. Deze grote, bijzondere tuinen werden door het Franse ministerie van Cultuur tot de meest bijzondere tuinen in heel Frankrijk gerekend. Toen de barones in het 1934 overleed, liet zij de bijzondere villa met haar tuinen na aan de Académie des Beaux Arts.

Villa Ephrussi de Rothschild vandaag de dag

Vandaag de dag is deze prachtige villa een van de meest bijzondere bezienswaardigheden in het departement Alpes-Maritimes. Zowel de villa als haar tuinen zijn absoluut de moeite waard om met een bezoekje te vereren. Wanneer u door de tuinen wandelt lijkt het wel alsof u een reis rond de wereld maakt. Van een Franse tuin naar een exotische en van een Spaanse tuin naar een Japanse. Elke tuin heeft haar eigen, unieke sfeer. Voor een uitgebreid bezoek aan deze bijzondere villa en haar tuinen kunt u gerust een middag de tijd nemen.

Villa Ephrussi de Rothschild bezoeken?

Wilt u deze bijzondere villa en haar tuinen zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Alpes-Maritimes ook interessant: