Bouches-du-Rhône

Bouches-du-Rhône is een van de zes departementen van de regio Provence.Bouches-du-Rhône De overige departementen zijn: Var, Vaucluse, Hautes-Alpes, Alpes-de-Haute-Provence en Alpes-Maritimes. Het departement Bouches-du-Rhône is het dichtstbevolkte departement in de Provence, mede dankzij grote steden als Marseille, Aix-en-Provence, Arles, Istres, Salon-de-Provence en Saint-Rémy-de-Provence, die allen in dit departement liggen.

Geschiedenis van het departement Bouches-du-Rhône

Het departement Bouches-du-Rhône ontstond tijdens de Franse Revolutie, op 4 maart 1790. Het departement werd gevormd uit het westelijke gedeelte van de voormalige provincie Provence, en de prinsdommen van Orange, Martigues en Lambesc. Het gebied dat tot het departement Bouches-du-Rhône behoort heeft een zeer rijke geschiedenis. Zo gaat bijvoorbeeld de geschiedenis van Marseille terug naar de tijden waarin de stad werd gesticht door Griekse kolonisten. De haven van Marseille was al vroeg in de geschiedenis zeer belangrijk voor de handel, al ruim voordat Julius Caesar Gallië veroverde. Tot op de dag van vandaag zijn er dan ook verschillende sporen terug te vinden die doen herinneren aan deze tijden, zoals bijvoorbeeld de antieke stad Glanum, vlakbij Saint-Rémy-de-Provence en de arena van Arles.

Bouches-du-Rhône vandaag de dag

Het departement Bouches-du-Rhône staat vandaag de dag bekend als een veelzijdige vakantiebestemming. Zo zijn er talloze mooie steden die er op wachten om verkend te worden, waaronder Marseille, Aix-en-Provence en Arles. Ook zijn er vele verschillende bezienswaardigheden te bewonderen, waaronder de prachtige Calanques de Cassis, de arena van Arles, het mooie kasteel van Tarascon en de indrukwekkende Montagne Sainte-Victoire. En wat te denken van prachtige natuurgebieden als de Camargue en de Alpilles? Tel hier het heerlijke klimaat van dit gebied bij op en het is duidelijk dat Bouches-du-Rhône een ideale vakantiebestemming is voor een veelzijdige vakantie.

Bezienswaardigheden en plaatsen in Bouches-du-Rhône

Er zijn zoveel leuke bezienswaardigheden en steden en dorpen in deze streek te vinden dat u hier gerust meerdere weken vakantie door kunt brengen. Zo kunt u, wanneer u uw vakantie doorbrengt in dit departement, naast eerder genoemde bezienswaardigheden als Glanum, de arena van Arles, de Camargue, de Calanques de Cassis, het kasteel van Tarascon, de Montagne-Sainte-Victoire en de Alpilles bijvoorbeeld ook Château de la Barben, de abdij van Montmajour of de leuke Carrières de Lumières bezoeken. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in dit gedeelte van de regio Provence hoeft u zich geen moment te vervelen!

Vakantiehuizen in Bouches-du-Rhône

Een vakantiehuisje in het departement Bouches-du-Rhône is een ideale manier om de verschillende leuke bezienswaardigheden in dit gebied te bezoeken. Bekijk het volledige aanbod aan vakantiehuizen in dit gedeelte van de regio Provence bij de onderstaande aanbieders!

Campings in Bouches-du-Rhône

Vanaf de vele leuke campings in het departement Bouches-du-Rhône kunt u gemakkelijk de vele leuke bezienswaardigheden in dit gedeelte van de regio Provence vinden. Wij hebben de beste aanbieders van campings voor u op een rijtje gezet. Via elk van de onderstaande aanbieders kunt u eenvoudig en snel een plekje op een mooie camping in Bouches-du-Rhône boeken!

Hotels in Bouches-du-Rhône

Een hotel in Bouches-du-Rhône is een ideale uitvalsbasis om de verschillende leuke bezienswaardigheden in dit gedeelte van de regio Provence te ontdekken. Via de onderstaande aanbieders kunt u gemakkelijk en snel een inzage krijgen in het aanbod aan hotels in dit gebied in Frankrijk!

Vakantie in Bouches-du-Rhône

Op zoek naar een leuke camping in deze streek? Of toch liever een charmant vakantiehuis? Wij hebben voor u de mooiste vakantiehuizen, de leukste campings en de meest comfortabele hotels in deze geliefde vakantiestreek inzichtelijk gemaakt.

Ontdek ook de andere departementen van Provence

De veelzijdige regio Provence bestaat naast het departement Bouches-du-Rhône ook uit de departementen Hautes-Alpes, Alpes-Maritimes, Alpes-de-Haute-Provence, Var en Vaucluse. Voor elk van deze departementen hebben wij de leukste bezienswaardigheden, de mooiste steden en dorpen en de beste vakantiehuizen, campings en hotels op een rijtje gezet!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Bouches-du-Rhône ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk