Hautes-Alpes

Het departement Hautes-Alpes is het meest noordelijk gelegen departement van de regio Provence.Hautes-Alpes Deze streek bestaat sinds 4 maart 1790, toen het departement ten tijde van de Franse Revolutie samen met 82 andere departementen in Frankrijk werd gecreëerd. Het departement is omgeven door de departementen Alpes-de-Haute-Provence in het zuiden, het departement Drôme in het westen en de departementen Isère en Savoie in het noorden. In het oosten grenst Hautes-Alpes aan Italië. De belangrijkste steden in dit departement zijn Briançon en Gap. Dit departement geldt als een van de dunst bevolkte departementen in heel Frankrijk, voornamelijk vanwege de vele bergen en het onherbergzame landschap.

Geschiedenis van het departement Hautes-Alpes

Over de geschiedenis van het departement Hautes-Alpes is minder bekend dan bij andere departementen het geval is. Aangenomen wordt dat dit te maken heeft met het feit dat het departement simpelweg veel minder bevolkt is dan andere departementen. De geschiedenis van dit departement is nauw verbonden met dat van de stad Gap. Zo profiteerde nagenoeg het gehele departement mee van de rijkdom die de stad Gap vergaarde, doordat een belangrijke handelsroute richting de stad Valence het gebied doorkruiste. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het departement Hautes-Alpes van november 1942 tot september 1943 bezet door het fascistische Italië.

Hautes-Alpes vandaag de dag

Vandaag de dag staat dit mooie departement bekend als een van de departementen met de meeste zonneschijn in heel Frankrijk. Dankzij de vele verschillende landschappen, van uitgestrekte bossen en bergweides tot aan ruige kloven en hoge bergtoppen, is dit departement een geliefde vakantiebestemming voor natuurliefhebbers. De ruim 6800 kilometer aan wandelpaden, de vele skigebieden, mogelijkheden om te klimmen en de ruige bergstromen maken Haute-Alpes ook een ideale vakantiebestemming voor een sportieve vakantie in de buitenlucht. Ook wanneer u op zoek bent naar een omgeving om helemaal tot rust te komen is dit departement de ideale vakantiebestemming.

Bezienswaardigheden en plaatsen in Hautes-Alpes

In dit gedeelte van de regio Provence zijn veel leuke bezienswaardigheden en steden en dorpen te vinden. Zo kunt u, wanneer u uw vakantie doorbrengt in dit departement, onder meer leuke bezienswaardigheden als Col d’Izoard, Col du Galibier, Fort Queyras, Lac de Serre-Ponçon en Parc National des Écrins bezoeken. Bezoek ook leuke steden en dorpen als Briançon, Embrun, Gap, La Grave en Saint-Véran. Bekijk hier alle leuke bezienswaardigheden en steden en dorpen in dit gedeelte van de regio Provence!

Vakantiehuizen in Hautes-Alpes

Een vakantiehuisje in het departement Hautes-Alpes is een ideale manier om de verschillende leuke bezienswaardigheden in dit gebied te bezoeken. Bekijk het volledige aanbod aan vakantiehuizen in dit gedeelte van de regio Provence bij de onderstaande aanbieders!

Campings in Hautes-Alpes

Vanaf de vele leuke campings in het departement Hautes-Alpes kunt u gemakkelijk de vele leuke bezienswaardigheden in dit gedeelte van de regio Provence vinden. Wij hebben de beste aanbieders van campings voor u op een rijtje gezet. Via elk van de onderstaande aanbieders kunt u eenvoudig en snel een plekje op een mooie camping in Hautes-Alpes boeken!

Hotels in Hautes-Alpes

Een hotel in Hautes-Alpes is een ideale uitvalsbasis om de verschillende leuke bezienswaardigheden in dit gedeelte van de regio Provence te ontdekken. Via de onderstaande aanbieders kunt u gemakkelijk en snel een inzage krijgen in het aanbod aan hotels in dit gebied in Frankrijk!

Vakantie in Hautes-Alpes

Op zoek naar een leuke camping in deze streek? Of toch liever een charmant vakantiehuis? Wij hebben voor u de mooiste vakantiehuizen, de leukste campings en de meest comfortabele hotels in deze geliefde vakantiestreek inzichtelijk gemaakt.

Ontdek ook de andere departementen van Provence

De veelzijdige regio Provence bestaat naast het departement Hautes-Alpes ook uit de departementen Alpes-de-Haute-Provence, Alpes-Maritimes, Bouches-du-Rhône, Var en Vaucluse. Voor elk van deze departementen hebben wij de leukste bezienswaardigheden, de mooiste steden en dorpen en de beste vakantiehuizen, campings en hotels op een rijtje gezet.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Hautes-Alpes ook interessant: